Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 12
Jau įvertinote šį receptą

Cinamoninis obuolių tortas

Cinamoninis obuolių tortas
Asmeninio albumo nuotr. / Cinamoninis obuolių tortas

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Dažniausai su obuoliais kepu pyragus, bet ypatingai rudeniškai progai vertą iškepti obuolių tortą. Jis ypač drėgnas ir neriebus, iškvėpintas šildančiais prieskoniais. Idealus tortas rudens šventei!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 18 cm skersmens torto formai

1. Pasiruoškite obuolinio biskvito tešlą. Kiaušinius suplakite su cukrumi, alyvuogių aliejumi ir jogurtu. Į masę suberkite visus prieskonius ir druską, bei gerai išmaišykite.

2. Speltų miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystąją tešlos dalį, išmaišykite į vientisą vidutinio tirštumo tešlą.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos suberkite į paruoštą tešlą ir gerai išmaišykite, kol visi obuoliai pasidengs tešla.

4. Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite alyvuogių aliejumi. Jei turite 3 tokias pačias kepimo formas darbas eisis greičiau, o jei ne, teks vienoje kepimo formoje per 3 kartus iškepti 3 atskirus biskvitus.

 

5. Į kepimo formą supilkite trečdalį paruoštos tešlos ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kai pirmas biskvitas iškeps, jį išimkite aušti ant grotelių ir taip pat iškepkite antąjį bei trečiąjį biskvitus. Palikite visus, kad pilnai atvėstų.

6. Paruoškite tortui kremą. Maskarponę gerai išplakite su graikišku jogurtu, klevų sirupu, cinamonu ir žiupsneliu druskos.

7. Formuokite tortą. Į torto formą po vieną dėkite iškeptus biskvitus, juos pertepkite storu sluoksniu kremo. Kol kas ant viršutinio biskvito kremo neužtepkite. Pasilikite kremo ir torto papuošimui.

8. Perteptą tortą statykite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų ir lengviau išsiimtų iš formos. Tada tortą atsargiai išimkite iš formos ir likusiu kremu aptepkite jo viršų bei šonus. Statykite tortą stingti į šaldytuvą.

9. Tortą puoškite skysta karamele, leisdami jai gražiai nuvarvėti per torto šonus. Karamele aplietą tortą apibarstykite cinamonu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos 10 asm.

Šis pikantiškas padažas tiks prie bet kokios keptos paukštienos – vištienos, kalakutienos, antienos ar žąsienos.

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką