Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Sausainiais dekoruoti keksiukai
A. Černės nuotr. / Sausainiais dekoruoti keksiukai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles: į naudojamą metalinę ar silikoninę keksiukų formą sudėkite keksiukų popierėlius.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į šalį.

3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Tuomet supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinos žieveles, supilkite vanilinį jogurtą ir tirpintą bei atvėsintą sviestą. Išplakite iki vientisos masės. Suberkite į šį dubenį miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Galiausiai suberkite kelias saujas aguonų ir jas įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite keksiukų tešlos ir nebijokite, jei liks didesnių, ne visiškai išsimaišiusių tešlos gabalėlių. Permaišius keksiukų tešlą (ar ją išplakus plaktuvu), keksiukai gali ne taip gražiai iškilti ir būti ne tokie purūs.

4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, užpildydami du trečdalius jų tūrio. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol keksiukai taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku – įkiškite į keksiuko vidurį ir ištraukite. Jeigu pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia, kad Jūsų keksiukai jau iškepė ir laikas juos ištraukti iš orkaitės.

5. Išėmę keksiukų formą iš orkaitės, išimkite keksiukus iš indo ir perdėkite ant grotelių. Leiskite visiškai atvėsti. Per šį laiką pasiruoškite priemones, kuriomis puošite keksiukus.

Keksiukus kepė Asta Černė

Plačiau skaitykite: 3 šventinės keksiukų dekoravimo idėjos

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šie sausainiai trapūs, su švelniais klevų sirupo ir citrinos poskoniais. Sausainius skirtingų spalvų šokoladu dekoravo dukra, o tuos su skylutėmis, kabinsime ant prasprogusių medžio šakelių, kurias pamerkiau prieš Velykas vazoje. 

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!

 

Paprikų ir pievagrybių užtepėlė

Paprikų ir pievagrybių užtepėlė 4 asm.

Įdomi ir gardi užtepėlė, iš kelių ingredientų, kurių visada gausu parduotuvėse. 

 

Sūdytos lašišos užtepėlė

Sūdytos lašišos užtepėlė 4 asm.

Vos per kelias minutes pagaminama užtepėlė tiks ir ant kasdienio, ir ant šventinio stalo!

 

Keksiukai su rikota ir bazilikų kremu

Keksiukai su rikota ir bazilikų kremu 6 asm.

Domantė Slapšinskaitė, „But first food“ autorė: „Šiemet norėjau netradiciškai pažvelgti į Velykų stalą, todėl vietoj pyrago naudojau keksų formeles, o varškę pakeičiau rikota. Būtent dėl to, keksiukai tampa traškūs išorėje, bet drėgni ir minkšti viduje. O netikėtas bazilikų ir maskarponės derinys puikiai dera su citrininiais keksais ir jų neapsunkina“.

Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus

Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus 10 asm.

Tinklaraščio „Feed my sister“ autorės Rūta ir Asta: „Šventei visada norisi deserto, tad sukūrėme lengvai pagaminamą, tobulo skonio, su ryškiais pagrindiniais ingredientais – varške ir juodaisiais serbentais. Naudojome natūraliai saldų klevų sirupą, taip suteikdamos keksui savitą tekstūrą. O labiausiai mus džiugina kekso viršuje esantis gaivus jogurto, varškės ir vanilės kremas su visa karūna karamelizuotų migdolų“.

 

Citrininis keksas be pieno produktų

Citrininis keksas be pieno produktų 8 asm.

Julija Steponavičiūtė: Mano siūlomas klasikinis citrinos ir aguonų pyragas – be pieno produktų puikiai tiks ir tiems, kas netoleruoja laktozės. Pyrago pagrindui pasirinkau šviesius speltų miltus, kurie yra naudingesni, nei įprasti kvietiniai miltai. Šį pyragą paprasta iškepti, o dėl dekoratyvaus glajaus bei karamelizuotų migdolų, jis puikiai atrodys ant šventinio stalo.

 

Senovinė mielinė boba Velykom

Senovinė mielinė boba Velykom 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir visi mieliniai kepiniai, ši boba skaniausia yra pirmą dieną, bet ir antrą dieną šita boba vis dar buvo minkšta (per naktį laikiau uždengtą). Ji man priminė itališką „colombą“ – vietoj razinų įdėjus ten cukatų, gal šiek tiek daugiau cukraus, tikrai labai panašų rezultatą gautume.

 

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais 4 asm.

Maisto tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ kūrėja Jurgita Vaskel siūlo Velykoms ir iškylos krepšiui puikiai tinkantį kepinį.

Vokiškas trijų rūšių mėsos troškinys „Pichelsteiner“

Vokiškas trijų rūšių mėsos troškinys „Pichelsteiner“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dar jis vadinamas Bismarko troškiniu, nes pasakojama, kad Otto von Bismarckas, Prūsijos ir Vokietijos XIX a. politikas, ypač pamėgo šį patiekalą, kai ilsėjosi Bavarijos kurorte Bad Kisingene. Šio troškinio garbei Rėgeno mieste Bavarijoje vyksta šventė su naktiniais plaukiojimais valtelėmis Rėgeno upėje, karnavaline eisena, muge ir fejerverkais. Šventė vadinama „Pichelsteiner Fest“ ir vyksta nuo 1874 metų. Yra ką švęsti, nes kvapnus, sultingas ir gardus troškinys vilioja iš tolo.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką