Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Citrininis varškės pyragas

Citrininis varškės pyragas
FeedMySister nuotr. / Citrininis varškės pyragas

FeedMySister.com: Traškus viršus, bet minkštas ir purus vidus... Ypatingas desertas, kuriame puikiai dera varškė ir citrina. Šio pyrago gaminimo išskirtinumas, o tuo pačiu palengvinimas yra tas, kad tešlos nereikia kočioti, nes apatinį ir viršutinį tešlos sluoksnį sutarkuojame. Jei tik galite, naudokite kokosų cukrų, kuris pyragui suteikia rusvą spalvą ir meduoliškumo.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia gaminame tešlą. Išspaudžiame citrinos sultis, į jas dedame šaukštelį sodos ir leidžiame suputoti, išmaišome. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, įmušame kiaušinio trynį, pro burokinę tarką sutarkuojame šaltą sviestą, supilame citrinos sultis su neutralizuota soda ir rankomis suminkome vientisą tešlą, ją padaliname į du lygius rutulius ir dedame į šaldymo kamerą 1 valandai.

2. Naudojame 22 cm skersmens atsegamą apvalią kepimo formą. Jos dugną ir kraštus ištepame sviestu, dugną išklojame kepimo popieriumi. Galima iškloti ir kraštus, tik tokiu atveju ne taip gražiai apskrus pyrago šonai.

3. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Režimas – viršus ir apačia be vėjelio.

4. Dideliame dubenyje sumaišome varškę, grietinę, kiaušinio trynį, cukrų, druską, krakmolą, nutarkuojame citrinos žievelę (tik geltonąją dalį) ir išspaudžiame citrinos sultis – viską sutriname su elektriniu smulkintuvu.

4. Galiausiai švariame inde išplakame šaltus baltymus iki standumo ir dalimis atsargiai įmaišome į varškės masę, stengiantis, kad kuo daugiau įplakto oro išliktų ir pyragas būtų puresnis.

5. Į paruoštą formą burokine tarka sutarkuojame pirmą tešlos rutulį, tolygiai paskirstome. Ant viršaus sudedame varškę ir švelniai išlyginame. Į atskirą indą sutarkuojame antrą tešlos rutulį ir gautus tarkius tolygiai paskirstome ant pyrago viršaus.

6. Labai svarbu, kad orkaitė būtų įkaitusi, kai dedame į ją pyragą. Kepame 50-60min. Skaniausias, kuomet atvėsta.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvių puselės su šonine ir agurkais 20 asm.

Bulvė daugeliui atrodo kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima paruošti elegantiškų ir gardžių užkandžių. Išbandykite receptą iš jo knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis apverstas pyragas visai be rafinuotų kvietinių miltų, vietoj jų į tešlą bėriau maistingus migdolų miltus, todėl jis yra dar ir be glitimo. Pyragas ypač gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi ir sudrėkina viršuje kepusį biskvitą.

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas 8 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, suberkite cukrų ir supilkite kiaušinio baltymą. Sudėkite margariną. Viską išmaišykite, palengva sijodami ir miltus. Miltus berkite tol, kol tešla išlieka pakankamai minkšta. 2....
Varškės pyragas su razinomis

Varškės pyragas su razinomis 8 asm.

Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!

 

Marmurinis pyragas su kakava

Marmurinis pyragas su kakava 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais. 3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maiš...
Pyragas iš lietuviškų grybų

Pyragas iš lietuviškų grybų 6 asm.

Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis, jeigu išbandysite pyrago, įdaryto grybais, receptą. Šis kepinys – puikus būdas sočiai ir skaniai pavalgyti bei nustebinti ne tik namiškius, bet ir svečius. 

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas 6 asm.

Yra daugybė būdų pasigaminti obuolių pyragą, tačiau žmonėms labiausiai patinka trijų sluoksnių trupininis obuolių pyragas, kurį dar vaikystėje dažnas išmoko kepti iš savo močiutės. Pirmą jo sluoksnį sudaro vientisa sviestinė tešla, viduryje – obuoliai, maišyti su cinamonu ir citrinos sultimis, o viršuje – traškūs sviestinės tešlos ir avižų trupiniai.

Granola su džiovintomis spanguolėmis

Granola su džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Dideliame dubenyje išmaišykite avižas, kviečių grūdų gemalus, graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles. 3. Atskirame dubenyje išmaišykite aliejų, medų ir cinamoną. 4. Sausus ingredientus užpilkite...
Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis

Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos miš...
Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais

Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais 4 asm.

1. Jogurtą sumaišykite su soda, supilkite į smulkintuvą, sudėkite trintus bananus, datules, kiaušinius, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir išplakite iki vientisos masės. 2. Mirkytus abrikosus nusausinkite, apvoliokite kukurūzų miltuose. Išplaktą masę...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką