Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Desertinis fondiu

Desertinis fondiu
Fotolia nuotr. / Desertinis fondiu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Vaisius nuplaukite, nusausinkite, jei reikia, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Greitai tamsėjančius, pavyzdžiui, obuolius ar kriaušes, apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų dubenį. Jį įstatykite į didesnį vandens pripiltą puodą ir ant labai silpnos ugnies ištirpykite.

3. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir aštriu peiliuku iškrapštykite sėklytes.

4. Į šokolado masę įmaišykite grietinėlę, supilkite pieną, suberkite vanilės sėklytes. Pagardinkite maltomis aitriosiomis paprikomis, išmaišykite, dar kiek pakaitinkite ir supilkite į keraminį fondiu indą, po kuriuo statoma žvakutė.

5. Vaisių gabalėlius smeikite specialiomis šakutėmis ir mirkykite šokolade.

Kulinaro patarimas. Desertinius vaisių fondiu gardu papildyti biskvito gabalėliais. Juos kaip ir vaisius pjaustykite ne per mažais kubeliais, kad nekristų nuo šakutės ar iešmo. Šokolade mirkytus vaisių gabalėlius galite apibarstyti kokosų drožlėmis arba maltais riešutais.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką