Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Dešrelės su pupelėmis porų padaže

Dešrelės su pupelėmis ir troškinami porai
Vida Press nuotr. / Dešrelės su pupelėmis ir troškinami porai

Kartais pradžiuginti gali paprastas, tačiau jaukus ir pasotinantis maistas. Pavyzdžiui, šviežios dešrelės, patiekiamos su porų padaže panardintomis pupelėmis. Šiuo receptu vienoje savo knygų dalinasi britas Nigelis Slateris ir dalijasi savo knygoje.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Nupjaukite porų tamsiai žalias viršūnes ir šakneles, tada supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais ir kruopščiai nuplaukite dideliame kiekyje šalto vandens.

2. Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, pilkite vandenį, užvirinkite ir suberkite porų griežinėlius. Apdenkite puodą gabaliuku kepimo popieriaus, o tada sandariai uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį, tegul porai 8–10 min. troškinasi, kol suminkštės.

3. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus ir iškepkite dešreles, kol jos gražiai apskrus iš visų pusių. Jei norite, dešreles galite kepti ir orkaitėje, tik pradėkite tą daryti dar iki užkaičiant porus, nes užtruks kiek ilgiau.

4. Į puodą su jau suminkštėjusiais porais supilkite sultinį, pavirkite dar porą minučių, o tada nukelkite nuo ugnies ir įmerkiamu elektriniu smulkintuvu sutrinkite puodo turinį iki piurė konsistencijos.

5. Nusunkite pupeles (jei naudojate konservuotas), perskalaukite šaltu vandeniu, o tada suberkite į porų piurė ir pakaitinkite, kol pupelės sušils, įmaišykite petražoles ir nuimkite nuo ugnies.

6. Patiekite dešreles, paguldytas porų-pupelių patale, jei norite, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Kategorijos

  • Ketinu ruošti specialiai: Pietums
  • Renkuosi pasaulio virtuvę:
    Anglų
    Anglų
Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.

 

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis 6 asm.

„Vegan Pipiras“Aguonos – dažnas pačių įvairiausių kepinių pagardas, o šįkart jomis skaniname traškius sausainius, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Išbandykite, gal patiks!

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai su rūkyta paprika

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai su rūkyta paprika 6 asm.

Kai norisi traškaus burnoje tirpstančio kepinuko, sausainiai nepralenkiami. Patyrę kepėjai puikiai žino, kad ir kasdien galėtų kepti vis kitokius, nes receptų – begalės, tačiau šįkart siūlome vienus iš geresnių – į tešlą dėsime nemažai riešutų sviesto, o skaninsime rūkytos paprikos milteliais (jie ir Lietuvoje jau jokia naujiena). 

Keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate

Keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate 4 asm.

Laura (bulviukose.lt:) Aš iš tų žmonių, kurie mieliau prie kavos suvalgys sumuštinį su rugine duona ir šonine ar lašiniais nei saldaus pyrago gabalą. Šių keptų, riebių ir saldžiasūrių kiaulių uodegų su kava valgyti aišku nerekomenduoju, bet raugintos daržovės, alus ar rūgštesnis vynas čia puikiai derės.

Karštas šokoladas su kardamonu

Karštas šokoladas su kardamonu 2 asm.

Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis. 

 

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Apelsininis karštas šokolado gėrimas

Apelsininis karštas šokolado gėrimas 4 asm.

Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas. 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis 6 asm.

Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką