Dabar populiaru
15min be reklamos
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Dešrelės su pupelėmis porų padaže

Dešrelės su pupelėmis ir troškinami porai
Dešrelės su pupelėmis ir troškinami porai / Vida Press nuotr.

Kartais pradžiuginti gali paprastas, tačiau jaukus ir pasotinantis maistas. Pavyzdžiui, šviežios dešrelės, patiekiamos su porų padaže panardintomis pupelėmis. Šiuo receptu vienoje savo knygų dalinasi britas Nigelis Slateris ir dalijasi savo knygoje.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Nupjaukite porų tamsiai žalias viršūnes ir šakneles, tada supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais ir kruopščiai nuplaukite dideliame kiekyje šalto vandens.

2. Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, pilkite vandenį, užvirinkite ir suberkite porų griežinėlius. Apdenkite puodą gabaliuku kepimo popieriaus, o tada sandariai uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį, tegul porai 8–10 min. troškinasi, kol suminkštės.

3. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus ir iškepkite dešreles, kol jos gražiai apskrus iš visų pusių. Jei norite, dešreles galite kepti ir orkaitėje, tik pradėkite tą daryti dar iki užkaičiant porus, nes užtruks kiek ilgiau.

4. Į puodą su jau suminkštėjusiais porais supilkite sultinį, pavirkite dar porą minučių, o tada nukelkite nuo ugnies ir įmerkiamu elektriniu smulkintuvu sutrinkite puodo turinį iki piurė konsistencijos.

5. Nusunkite pupeles (jei naudojate konservuotas), perskalaukite šaltu vandeniu, o tada suberkite į porų piurė ir pakaitinkite, kol pupelės sušils, įmaišykite petražoles ir nuimkite nuo ugnies.

6. Patiekite dešreles, paguldytas porų-pupelių patale, jei norite, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Kategorijos

  • Ketinu ruošti specialiai: Pietums
  • Renkuosi pasaulio virtuvę: Anglų
Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką