Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“

Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“
duonosirzaidimu.wordpress.com nuotr. / Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 80 ml kokybiškas
  • Rozmarinai 2 valg. š. labai smulkiai pjaustyti, švieži
  • Anyžiai 1 arbat. š. anyžių sėklos (recepte naudojami malti anyžiai)
  • Pankolis 2 arbat. š. sėklos
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis nemažas žiupsnis šviežiai maltų
  • Šviežios nerūkytos kiaulienos dešrelės (geriau papildomai nepaskanintos česnakais ar aitriosiomis paprikomis): 900 g
  • Vynuogės 500 g žaliosios ir raudonosios vynuogės be kauliukų

Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite kvapnų aliejų: alyvuogių aliejų supilkite į nedidelį prikaistuvį. Pašildykite jį ant mažos ugnies, suberkite susmulkintus rozmarinus, anyžius, pankolius ir juoduosius pipirus. Uždenkite ir palikite 15 minučių, kad aliejus įgautų skonį ir kvapą.

2. Dešreles įdurkite peiliu keliose vietose. Sudėkite į didesnį puodą, užpilkite šalto vandens tiek, kad vos apsemtų, ir pastatykite ant viryklės. Kai vanduo ims vos virti, ugnį sumažinkite, puodą pridenkite dangčiu ir pavirkite dešreles 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies, vandenį nupilkite.

3. Dešreles sudėkite į gilų ir platų kepimo indą vieną greta kitos, suberkite nuplautas, nusausintas ir nuo stiebelių nuskabytas vynuoges. Užpilkite kvapniu aliejumi ir apvoliokite jame vynuoges bei dešreles.

4. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25-35 minutėms, kol dešrelės apkeps iš abiejų pusių – retsykiais pavartykite. Patiekite karštas su bulvių koše arba polenta.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ 

Kategorijos

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką