Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.9 5 / 17
Jau įvertinote šį receptą

Dvispalvė užkandėlė

Dvispalvė užkandėlė
Fotolia nuotr. / Dvispalvė užkandėlė

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos 10 asm.

Šis pikantiškas padažas tiks prie bet kokios keptos paukštienos – vištienos, kalakutienos, antienos ar žąsienos.

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką