TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 43
Jau įvertinote šį receptą

Falafeliai

Falafeliai
Fotolia nuotr. / Falafeliai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Avinžirnius nuvarvinkite per tinklelį, gerai nukratykite.

2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles nuplaukite ir nukratykite. Lapelius nuskinkite ir smulkiai supjaustykite.

3. Avinžirnius sutrinkite, įmaišykite svogūnus, česnakus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite kuminais ir uoginėmis paprikomis. Įmaišykite miltus. Sudrėkintomis rankomis suformuokite nedidelius (maždaug graikinio riešuto dydžio) rutuliukus ir į kiekvieną įspauskite šiek tiek sezamų sėklų.

4. Puode įkaitinkite aliejų, jame 6–7 min. kepkite rutuliukus (kol gražiai apskrus), ištraukite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų. Paskui sudėkite į dubenį ir galite tiekti.

Plačiau skaitykite: „Kulinarijos pamokėlė: ruošiame falafelius“

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 9

Daugiau receptų

Sėklų, riešutų, džiovintų vaisių ir bolivinių balandų keksas

Sėklų, riešutų, džiovintų vaisių ir bolivinių balandų keksas 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kartais net nesusimąstome, iš kokių neįprastų ingredientų galime kepti pyragus! Štai šis receptas neįprastas tuo, kad vietoje riebalų jame naudojamas tirštas graikiškas jogurtas, suteikiantis kepiniui drėgnumo ir lengvumo. O didžioji dalis miltų pakeičiama... virtomis bolivinių balandų kruopomis!

 

Itališkas desertas tiramisu

Itališkas desertas tiramisu 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nesvarbu, ar tai jaunas, ar senas receptas, bet pagaminti tiramisu yra nesudėtinga, o dolce vita – saldžiu gyvenimu – tikrai pasimėgausite.

Sveikesni naminiai guminukai

Sveikesni naminiai guminukai 6 asm.

Tokie naminiai saldumynai bus kur kas sveikesni nei pirktiniai, o skoniu jiems tikrai nenusileis. Be to, juos smagu gaminti ir kartu su vaikais.

Cukruotos apelsinų žievelės

Cukruotos apelsinų žievelės 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Turiu jus perspėti, kad prie šio saldumyno labai lengvai priprantama – kai pradedi valgyti, tiesiog nebegali sustoti!

Purus ir labai gardus desertas „crème caramel“

Purus ir labai gardus desertas „crème caramel“ 6 asm.

Miško žvėrysPuikus desertas! Lengvesnis, nei „crème brûlée“, nes ruošiamas su pienu. Degintos karamelės kartumas smagiai kontrastuoja su švelniu minkštu kremu. Ir patiekti paprasčiau – nereikia kiekvieno deserto prideginti!

„Skanios“ spalvos burokėlių pyragas

„Skanios“ spalvos burokėlių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. 2. Tuo metu pirštais sutrinkite miltus ir sviestą iki rupių trupinių. 3. Kitame inde sumaišykite likusius pagrindo ingredientus. 4. Miltų ir sviesto trupinių dubenyje padarykite duobelę ir į ją...
Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai

Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai 8 asm.

1. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite obuolius. Juos suberkite į keptuvę kartu su nedideliu sviesto gabalėliu. Troškinkite obuolius ant žemos temperatūros, o jiems sušilus pagal skonį įberkite cukraus ir cinamono, tačiau troškinti dar...
Morkų pyragas su varškės kremu

Morkų pyragas su varškės kremu 8 asm.

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus. 2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą...
Upėtakis špinatų padaže

Upėtakis špinatų padaže 4 asm.

Upėtakis nereikalauja daug vargo, o rezultatas puikus. Tiesa, jei norite paruošti jį sveikai, rekomenduojama gaminti garuose arba kepti orkaitėje. Patartina vengti aliejuje kepto upėtakio. Šios žuvies paruošimas – vienas malonumas, nes nuo jos nereikia skusti žvynų, jie padeda išlaikyti natūralią upėtakio drėgmę jį gaminant

Karamelizuotas keptas kumpis

Karamelizuotas keptas kumpis 8 asm.

Karamelizuotas keptas kumpis ruošiamas netrumpai, tačiau rezultatas nudžiugina visus, tai puikus rimtasis patiekalas bet kuriai šventei ar savaitgalio pietums. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką