Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis

Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis
FeedMySister nuotr. / Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis

FeedMySister.com: Falafelių  nepavyksta pasigaminti iš konservuotų avinžirnių, todėl viskas prasideda viena diena anksčiau, kai užmerkiame avinžirnius. Atrodo, kad sudėtinga, bet pats gaminimas labai nesunkus, tėra keli etapai ir reikia tik suplanuoti, kada ką daryti.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iš vakaro užmerkiame visus avinžirnius – ir skirtus humusui, ir falafeliams – iš viso 375 g.

2. Kitą dieną nuplauname avinžirnius – jų svoris turėtų padvigubėti. Pasveriame humuso dalį (125 g išbrinkę turėtų sverti 250 g) ir užpylę dideliu kiekiu vandens verdame. Verdant nugraibome putas, praėjus 5 minutėms nuo užvirimo beriame sodą ir vėl nugraibome putas. Avinžirnius verdame apie 30 minučių arba tol, kol paragavus jie sutirps burnoje.

3. Kai avinžirniai išverda, nukošiame, bet vandens, kuriame virė, neišpilame. Sutriname juos dar šiltus, tada įdedame humusui skirtus česnaką, kuminą, druską, tahini pastą ir supilame atgal apie 200 ml skysčio, kuriame virė avinžirniai. Sutriname iki vientisos, šilkinės masės. Ji turi būti pakankamai skysta. Aš naudoju elektrinio trintuvo antgalį, skirtą sriubai trinti, tada išeina vientisesnė masė. Supilame į dubenėlį ir uždengiame maistine plėvele, kuri turi liesti humuso paviršių – taip jis neapdžius. Atvėsus dedame į šaldytuvą, ten ir laikome.

4. Ruošiame falafelius. Į didelį elektrinio trintuvo indą sudedame stambiai sukapotą svogūną, česnako skilteles, mėtas, kuminą, kalendrą, žagrenį ir druską – pulsuojančiu režimu sukapojame iki smulkių gabaliukų. Suberiame išbrinkusius avinžirnius falafeliams (250 g išbrinkę turėtų sverti 500 g) ir vėl pulsuojančiu režimu išsukame iki vientisos masės – nereikia per daug ilgai.

5. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišome. Masę laikome šaldytuve iki to laiko, kai jau norėsime kepti (galima tą daryti ir kitą dieną).

6. Smulkiai susipjaustome daržoves ir, apšlakstę alyvuogių aliejumi, padedame į šalį.

7. Traukiame humusą iš šaldytuvo ir įspaudę pusės citrinos sultis, įpylę šaukštą alyvuogių aliejaus išmaišome iki vientisos masės. Dedame į lėkštę, kurioje pateiksite, dar šlakelis alyvuogių aliejaus ir užbarstome šiek tiek paprikos miltelių.

8. Iš falafelių masės rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus. Įkaitiname aliejų ir patikrinę, ar jis jau tikrai įkaito, dedame falafelius ir kepame (jei jūsų viryklė su kaitlente, nustatę karštį prie žymos 7), kol tinkamai paruduos. Išgriebus dedame ant popierinio rankšluosčio, kuris sugertų riebalus.

9. Falafelius reikia valgyti karštus, todėl nedelsdami dedame į paruoštą lėkštę su humusu, užbarstome daržovėmis ir valgome.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Karštas šokoladas su kardamonu

Karštas šokoladas su kardamonu 2 asm.

Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis. 

 

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Apelsininis karštas šokolado gėrimas

Apelsininis karštas šokolado gėrimas 4 asm.

Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas. 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis 6 asm.

Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys 4 asm.

Kai bus proga, nusipirkite piniginės nedraskančios veršienos kulninės – valanda-kita ir ant stalo garuos nuostabus patiekalas, o troškinta mėsa tiesiog tirps burnoje. Tikras „comfort food“, ypač, kai nelepina orai.

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas 2 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Į didelius lavašo papločius patogu susukti šiek tiek mėgstamo užtepo, daržovių ir taip pasigaminti skanų užkandį. Tačiau lavašo galima išsikepti ir patiems, dar vienas netikėtumas – ne iš miltų, tačiau iš mirkytų raudonųjų lęšių. Metas pamėginti!

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms 4 asm.

Tai padažas, kurio receptą įsiminsite labai greitai, nes ingredientų reikia nedaug, tačiau jis itin tinka prie įvairių salotų – tik lapelių, su daržovėmis, sūrio drožlėmis ir panašiai.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką