Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu

Faršu įdarytos bulvės su daržoviniu padažu
Autorės nuotr. / Faršu įdarytos bulvės su daržoviniu padažu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais.

2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite ant kiekvienos bulvės puselės, o ant mėsos kukulio dar uždėkite po stambiai tarkuotos bulvės "kepurę“.

3. Šalia, toje pačioje skardoje, išdėliokite ir cukinijų žiedus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, aliejumi išteptoje skardoje, pridengusi folija apie 40 min.

4. Kol kepa, paruoškite padažą: puodelyje, nedideliame kiekyje pasūdyto ir petražolėmis pagardinto vandens išvirkite po gabaliuką įvairių rudeninių daržovių (patisono, saliero, morkos, moliūgo, svogūno, paprikos, aitriosios paprikos ir kt.). Daržoves, kartu su vandeniu, kuriame virė, susmulkinkite elektriniu trintuvu. Įpilkite grietinėlėje ištirpinto sviesto, išmaišykite ir pavirkite apie 1 min.

5. Bulves su mėsa dėkite į lėkštę, šalia išdėliokite cukinijų žiedus. Į kiekvieną cukinijos žiedą įpikite daržovių padažo.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką