Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Gaivus persikų tortas su varške

Persikų tortas su varške
„Dainavos“ archyvo nuotr. / Persikų tortas su varške

Šį desertą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė sveikatingumo centras „Dainava“, veikiantis pačiame Druskininkų miesto centre, netoli pagrindinės kurorto pėsčiųjų gatvės – Vilniaus alėjos.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 480 g šokoladiniam biskvitui
  • Cukrus 700 g 300 g šokoladiniam biskvitui, 250 g varškės ir grietinėlės sluoksniui, 150 g trintų persikų sluoksniui
  • Kiaušiniai 4 vnt. (M dydžio), kambario temperatūros; šokoladiniam biskvitui
  • Grietinėlė 680 g 360 g šokoladiniam biskvitui ir 320 g varškės ir grietinėlės sluoksniui
  • Kakava 16 g šokoladiniam biskvitui
  • Varškė 400 g varškės ir grietinėlės sluoksniui
  • Želatina 67 g 37 g varškės ir grietinėlės sluoksniui ir 30 g trintų persikų sluoksniui
  • Persikai 480 g konservuotų, grynojo svorio; trintų persikų sluoksniui

Kaip gaminti

Iškepkite šokoladinį biskvitą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi iki vientisos masės.

3. Į išplaktus kiaušinių trynius su cukrumi dėkite miltų ir kakavos. Viską išmaišykite.

4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.

5. Į norimos formos kepimo formą (idealu – 24 cm skersmens) supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

6. Kepkite 35–45 minutes.

7. Iškeptą biskvitą palikite atvėsti kepimo formoje.

Paruoškite varškės ir grietinėlės sluoksnį:

1. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite cukrų.

2. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir sumaišykite su varške.

3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

4. Paruoštą želatiną supilkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.

Paruoškite trintų persikų sluoksnį:

1. Į persikus supilkite cukrų ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

3. Paruoštą želatiną supilkite į trintų persikų masę ir gerai išmaišykite.

Suformuokite tortą:

Ant atvėsusio biskvito į tą pačią kepimo formą įdėkite varškės ir grietinėlės kremą, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą 20–30 min., kad sustingtų. Kai sluoksnis sustings, supilkite trintus persikus ir dėkite į šaldytuvą 2 val., kad vėl sustingtų. Sustingusį tortą apibarstykite šokolado drožlėmis ar kakava, papuoškite šviežiomis uogomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas 8 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, suberkite cukrų ir supilkite kiaušinio baltymą. Sudėkite margariną. Viską išmaišykite, palengva sijodami ir miltus. Miltus berkite tol, kol tešla išlieka pakankamai minkšta. 2....
Varškės pyragas su razinomis

Varškės pyragas su razinomis 8 asm.

Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!

 

Marmurinis pyragas su kakava

Marmurinis pyragas su kakava 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais. 3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maiš...
Pyragas iš lietuviškų grybų

Pyragas iš lietuviškų grybų 6 asm.

Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis, jeigu išbandysite pyrago, įdaryto grybais, receptą. Šis kepinys – puikus būdas sočiai ir skaniai pavalgyti bei nustebinti ne tik namiškius, bet ir svečius. 

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas 6 asm.

Yra daugybė būdų pasigaminti obuolių pyragą, tačiau žmonėms labiausiai patinka trijų sluoksnių trupininis obuolių pyragas, kurį dar vaikystėje dažnas išmoko kepti iš savo močiutės. Pirmą jo sluoksnį sudaro vientisa sviestinė tešla, viduryje – obuoliai, maišyti su cinamonu ir citrinos sultimis, o viršuje – traškūs sviestinės tešlos ir avižų trupiniai.

Granola su džiovintomis spanguolėmis

Granola su džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Dideliame dubenyje išmaišykite avižas, kviečių grūdų gemalus, graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles. 3. Atskirame dubenyje išmaišykite aliejų, medų ir cinamoną. 4. Sausus ingredientus užpilkite...
Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis

Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos miš...
Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais

Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais 4 asm.

1. Jogurtą sumaišykite su soda, supilkite į smulkintuvą, sudėkite trintus bananus, datules, kiaušinius, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir išplakite iki vientisos masės. 2. Mirkytus abrikosus nusausinkite, apvoliokite kukurūzų miltuose. Išplaktą masę...
Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais 6 asm.

1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. 2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską. 3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų...
Buriatų koldūnai

Buriatų koldūnai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiuos koldūnus buriatai vadina buuza arba pozais. Esminis jų skirtumas nuo mūsiškių – gaminami jie garuose ir formuojant koldūnus viršuje paliekama skylutė. Tada gaunasi nedideli indeliai, kuriu viduje būna įdaras su sultiniu. Įdomu ir skanu!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką