Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Gaivus varškės tortas

Gaivus varškinis tortas
Autorės nuotr. / Gaivus varškinis tortas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 5 vnt. arba 6 – biskvitui
  • Cukrus 1 st. biskvitui, 1 valg. š. – biskvitui sulaistyti ir 3 valg. š. – pertepti
  • Miltai 1 st. biskvitui
  • Vanduo 100 ml biskvitui sulaistyti
  • Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių – biskvitui sulaistyti
  • Grietinėlė 420 ml pertepti
  • Citrinų rūgštis 1 žiupsnelis pertepti
  • Varškė 2 vnt. 2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės – pertepti
  • Želė 1 vnt. santykiu – po pusę pakelio persikų ir vyšnių skonio + 500 ml vandens – pertepti
  • Persikai 1 vnt. didelis indelis konservuotų persikų arba ananasų

Kaip gaminti

1. Pirmiausia iškepkie biskvitą. Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Tuomet iki purumo išplakite trynius su cukrumi, kol cukrus ištirps ir masė padvigubės bei pašviesės. Atsargiai įmaišykite miltus ir baltymus. Sukrėskite paruoštą tešlą į formą ir 20–30 min. kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalykite į tris dalis.

2. Pasiruoškite pertepimą: grietinėlę su cukrumi ir citrinų rūgštimi išplakite iki standumo, sudėkite varškę ir per burokinę tarką sutarkuotą želė.

3. Formuokite tortą: perpjautus biskvitus sulaistykite vandens, citrinos ir cukraus sirupu. Dėkite sulaistytą biskvitą, ant jo užtepkite kremo, paskui dėkite kubeliais supjaustytus persikus, vėl biskvitą, užtepkite kremo, išdėliokite persikus ir uždenkite juos biskvitu. Tortą kelias valandas laikykite šaldytuve.

4. Papuoškite tortą vaisiais, baltymų kremu arba cukraus mase. (Mano tortukas papuoštas baltymų kremu ir iš cukraus masės padarytais papuošimais.)

Receptą atsiuntė Donata Žūkienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką