Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Gaivus varškės tortas

Gaivus varškinis tortas
Autorės nuotr. / Gaivus varškinis tortas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 5 vnt. arba 6 – biskvitui
  • Cukrus 1 st. biskvitui, 1 valg. š. – biskvitui sulaistyti ir 3 valg. š. – pertepti
  • Miltai 1 st. biskvitui
  • Vanduo 100 ml biskvitui sulaistyti
  • Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių – biskvitui sulaistyti
  • Grietinėlė 420 ml pertepti
  • Citrinų rūgštis 1 žiupsnelis pertepti
  • Varškė 2 vnt. 2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės – pertepti
  • Želė 1 vnt. santykiu – po pusę pakelio persikų ir vyšnių skonio + 500 ml vandens – pertepti
  • Persikai 1 vnt. didelis indelis konservuotų persikų arba ananasų

Kaip gaminti

1. Pirmiausia iškepkie biskvitą. Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Tuomet iki purumo išplakite trynius su cukrumi, kol cukrus ištirps ir masė padvigubės bei pašviesės. Atsargiai įmaišykite miltus ir baltymus. Sukrėskite paruoštą tešlą į formą ir 20–30 min. kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalykite į tris dalis.

2. Pasiruoškite pertepimą: grietinėlę su cukrumi ir citrinų rūgštimi išplakite iki standumo, sudėkite varškę ir per burokinę tarką sutarkuotą želė.

3. Formuokite tortą: perpjautus biskvitus sulaistykite vandens, citrinos ir cukraus sirupu. Dėkite sulaistytą biskvitą, ant jo užtepkite kremo, paskui dėkite kubeliais supjaustytus persikus, vėl biskvitą, užtepkite kremo, išdėliokite persikus ir uždenkite juos biskvitu. Tortą kelias valandas laikykite šaldytuve.

4. Papuoškite tortą vaisiais, baltymų kremu arba cukraus mase. (Mano tortukas papuoštas baltymų kremu ir iš cukraus masės padarytais papuošimais.)

Receptą atsiuntė Donata Žūkienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“ 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Kokosiniai mėlynų kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką