Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos sūriu
Tinklaraščio archyvo nuotr. / Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos sūriu

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir česnakų milteliais.

2. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į miltus ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sviesto gabaliukų. Įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir suspauskite tešlą į rutulį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.

3. Kol tešlą bręs šaldytuve, pomidorus supjaustykite 3-4 mm griežinėliais, apibarstykite druska, gerai permaišykite ir palikite pastovėti 30 minučių, kad druska ištrauktų iš pomidorų sultis. Po 30 minučių pomidorus perplaukite po tekančiu vandeniu ir gerai nusauskinkite.

4. Subrendusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto darbastalio ir iškočiokite apie 25 cm skersmens apskritimą. Apskritimo vidurį pabarstykite 1 šaukštu kietojo sūrio palikdami tešlos kraštus laisvus (juos reikės vėliau užlenkti, kaip matote nuotraukoje). Ant sūrio sudėkite pusę pomidorų, ant pomidorų – trupintą ožkos sūrį, žoleles, likusį kietąjį sūrį ir ant viršaus likusius pomidorus. Pomidorus dar galite pagardinti pipirais. Tešos kraštus užlankstykite. Patepkite su šlakeliu vandens paplaktu kiaušinio tryniu.

5. Galetę kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių arba kol gražiai apskrus. Skani šilta ir šalta.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką