Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi

Citrininis aguonų pyragas
„Scanpix“ nuotr. / Citrininis aguonų pyragas

Tai puikiai iškylantis, drėgnas, kvapnus kepinys, galima įtarti, jog daug teigiamų savybių šiam kepiniui suteikia grietinėlė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C temperatūros (jei su ventiliatoriumi) arba iki 180C temperatūros. Pailgą kepimo formą ištepkite sviestu, o tada išklokite kepimo popieriumi.

2. Elektriniu plaktuvu arba plakimo šluotele išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps blyški ir puri. Supilkite grietinėlę ir plakite dar kita tiek.

3. Išlydykite sviestą ir suberkite į jį aguonas bei citrinos žievelę, išmaišykite ir kol kas atidėkite.

4. Į indą su kiaušinių, cukraus, grietinėlės plakiniu įsijokite miltus, kepimo miltelius bei druską, atsargiai išmaišykite mentele, kartu palengva supildami ir sviestą su priedais. Švelniais judesiais maišykite, kol tešloje nebebus nei sausų ingredientų, nei gumuliukų.

 

5. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 50 min., arba kol įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Kol pyragas kepa, pagaminkite glajų. Tam tiesiog sumaišykite dubenėlyje cukraus pudrą ir citrinos sulčių. Gautu tirštoku sirupu apipilkite vos tik iš orkaitės ištrauktą pyragą, jo dar neišėmę iš formos, paskirstykite šaukštu, kad glajus padengtų paviršių. Palikite pyragą pastovėsi kepimo formoje apie pusvalandį, o tada atsargiai su visu kepimo popieriumi išimkite ir leiskite iki galo atvėsti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltNamuose vytinta krūtinėlė – puikus užkandis ir priedas sumuštiniams. Bandykite derinti įvairius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kas kart turėsite skirtingų skonių gardumyną. Pirmą kartą vytinant krūtinėlę pabandžiau jai suteikti apelsinų, pankolių ir viskio aromatų.

Kepti ridikėliai garnyrui

Kepti ridikėliai garnyrui 4 asm.

Ieškote gurmaniško garnyro? Šis receptas kaip tik jums – kepti ridikėliai daug kam vis dar naujiena. Praradę truputį savo aitrumo bei aštrumo ir įgavę salstelėjusio skonio, kepti ridikėliai puikiai nuspalvins bet kurį patiekalą arba taps tikrai netikėtu užkandžiu.

 

Marinuoti ridikėliai

Marinuoti ridikėliai 4 asm.

Šis patiekalas bet kuriuo metų laiku praturtins žuvies ar mėsos kepsnį bei taps puikiu pagardu.

 

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

Iškepus viščiuką paprastai dar tenka rūpintis garnyru – koše, ryžiais, salotomis... Tačiau šįkart siūlome receptą, kuris padės išvengti bet kokių papildomų rūpesčių – dedate viską į skardą, šaunate į orkaitę ir blieka šiek tiek palaukti. O sulauksite išties gardaus ir nekasdienio patiekalo.

 

Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais 4 asm.

meyermaistas.lt: Tikriausiai vos ne kiekvienas, gaminantis maistą, turi savo mėgiamą arba net „firminį“ kibinų receptą. Mūsų šeimoje kibinus gamina Dianos mama Anželika. Šių kibinų tešla – tiesiog tirpsta burnoje, yra trapi ir labai skani. Tiesa, mama juos gamindama tešlos nekočioja, o formuoja blynelius rankomis, mat tešla būna skalsi, minkšta, nelimpanti ir yra labai lengvai formuojama. Pagal savo konsistenciją, tešla išeina panaši į trupininio pyrago (tik, žinoma, nėra saldi).

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi 6 asm.

Tai puikiai iškylantis, drėgnas, kvapnus kepinys, galima įtarti, jog daug teigiamų savybių šiam kepiniui suteikia grietinėlė.

Spragintų grikių granola

Spragintų grikių granola 4 asm.

Naminės granolos turėtų būti kiekvienuose namuose – tai puikus pasirinkimas ryte, kai skubame, o ir geras užkandis, kai nieko kito spintelėse ir šaldytuve nėra. Maistinga, skani granola nesunkiai paruošiama, o šįkart ypatingų skonio akcentų jai suteikia spraginti grikiai. Šiuo receptu su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas.

Citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi

Citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis gardus ir maistingas citrininis kremas yra ne kas kitas, o tas pats garsusis britiškasis lemon curd. Tik šį kartą jį ruošiau visai be cukraus, su medumi, o įprastus vištų kiaušinius pakeičiau maistingesniais putpelių kiaušiniais. Ankstyvą pavasarį, kai skaniausios uogienės bei šaldytos uogos jau pasibaigusios, o šviežių dar reikia palaukti, toks saldžiarūgštis maistingas kremas kuo puikiausiai tinka prie blynų, kepinių ar panaudoti ruošiant desertus.

Lašiša baltame padaže

Lašiša baltame padaže 4 asm.

Du MėnuliaiŠis patiekalas paruošiamas gana greitai, nereikalauja ypatingų žinių ar gebėjimų, o gardus iki mėnulio ir atgal! Galiu patikinti, kad nustebsite, kaip iš kelių ingredientų galima greitai pasigaminti nerealiai skanius pietus ar vakarienę namuose.

„Croque Madame“ – karštas sumuštinis su gaudos sūriu ir kumpiu

„Croque Madame“ – karštas sumuštinis su gaudos sūriu ir kumpiu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gouda yra vienas tų sūrių, kuris bene geriausiai lydosi, todėl tinka visokiems kepiniams su sūriu. Karštiems sumuštiniams tikrai nesirinkite ilgai brandinto. Sumuštiniams idealiai tiks sūris, brandintas apie 2 mėnesius. Tokio sūrio ir skonis švelnesnis, jis neužgoš viso kito, ką sugalvosite ant savo sumuštinio sudėti kepant.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką