Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Geltonųjų žirnelių karis

Geltonųjų žirnelių karis
Geltonųjų žirnelių karis / Nidos Degutienės nuotr.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kariai ypatingai skanūs būna žiemą. Ir net didžiausi skeptikai, įsitikinę, kad pasisotinti galima vien mėsiškais patiekalais, paprastai nustemba, kokios sočios gali būti indiškos bemėsės vakarienės.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Žirnius nuplaukite, tada išbrinkinkite keletą valandų (arba per naktį).

2. Supilkite išbrinkusius žirnius kartu su vandeniu, kuriame jie mirko, ir pasūdę išvirkite, kol taps minkšti, tačiau nesubirs visiškai. Išvirus neturėtų likti daug skysčio (ne daugiau nei 4-5 šaukštai), tad jei liko skysčio daugiau – jį nupilkite.

3. Baklažanus supjaustykite storomis riekelėmis ir pabarstykite šiek tiek rupios druskos. Palikite taip pastovėti apie 15-20 minučių, kol virsite karį.

4. Dideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus ir česnakus. Tada suberkite visus prieskonius ir dar pakepinkite apie pusę minutės, kad pasklistų aromatas. Supilkite visą konservuotų pomidorų turinį (kartu su skysčiu), įberkite druskos ir pakepinkite maišydami apie 5 minutes. Pabaigoje suverskite į šį puodą virtus žinelius su visu skysčiu, kuriame jie virė, ir dar patroškinkite apie 3 minutes.

5. Baklažanus nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusauskinkite (gerai išspausdami susidariusį skystį, suspaudžiant baklažanų riekeles tarp dviejų lakštų virtuvinio popieriaus).

6. Įkaitinkite keptuvę (geriausia, jei turite grilinę keptuvę), švelniai pašlakstykite aliejumi ir kepkite baklažanų riekeles iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus, suminkštės. Pabaigoje galite šiek tiek pabarstyti druska ir pipirais.

7. Patiekite su virtais ryžiais ir šviežiomis kalendromis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką