Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 31
Jau įvertinote šį receptą

Genialiai paprasti žemės riešutų sviesto sausainiai

Žemės riešutų sviesto sausainiai
Vida Press nuotr. / Žemės riešutų sviesto sausainiai

Riešutų sviestas – sotus, maistingas, o svarbiausia, toks skanus reikalas, jog sunku nustoti kabinti jį šaukštais! Jis gelbsti per pusryčius, „pastiprina“ kai kuriuos rimtuosius patiekalus, tačiau visu gerumu sužiba kepiniuose. Išbandykite šiuos paprastus, labai riešutiškus sausainius su žiupsniu druskos ir patys įsitikinsite! Idealūs prie kavos, arbatos puodelio ar stiklinės šalto pieno.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje ar virtuvės kombaino inde iki purumo išsukite sviestą, tuomet sudėkite riešutų sviestą ir išsukite, kol gerai susimaišys.

2. Suberkite abiejų rūšių cukrų ir vėl gerai išsukite, kol masė taps vientisa. Įmuškite kiaušinį, vėl maišykite iki vientisumo.

3. Kitame dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius.

4. Suberkite sausuosius ingredientus į sviesto-cukraus masę ir pasukite tik tiek, kad susimaišytų. Masė bus lipni ir trupanti – taip ir turi būti. Padalinkite gautą masę į dvi dalis ir iš kiekvienos greitai suridenkite nestorą ritinį. Kiekvieną jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą 30 min.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, dvi skardas išklokite kepimo popieriumi.

6. Išimkite iš šaldymo kameros tešlos ritinius, išvyniokite ir aštriu peiliu pjaustykite 6–8 mm storio riekelėmis. Dirbkite greitai, nes tešla turi išlaikyti kietumą, kol jūs ją pjaustote (kitaip ims byrėti).

7. Dėkite sausainius į skardas, galite kiek suploti viršų šakute, padarydami gražų raštą, ir kiškite skardas į įkaitusią orkaitę. Kepkite 10–12 min., kol krašteliai taps švelniai rusvi.

8. Leiskite atvėsti ir skanaukite!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota)

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota) 4 asm.

Jei prie makaronų derintume sezoninius ingredientus, margą patiekalų karuselę būtų galima sukti visus metus. Dabar smidrų metas, todėl būtų keista neišbandyti jų ir makaronų dueto. Šiame patiekale ypatingo aromato suteikia citrina, o viską sujungia kreminis ožkos pieno sūris (arba rikota). Būtina išmėginti!

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis 6 asm.

meyermaistas.ltKas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais 10 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu: Kiekvieną kartą, kai tik turite prinokusių bananų su daug rudų taškelių, juos nulupkite, supjaustykite 1 cm griežinėliais ir dėkite į šaldymo kamerą. Taip turėsite nepamainomą ingredientą, kai sumanysite pasigaminti natūraliai saldžių ledų.

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės 4 asm.

Šiltuoju metų laiku lietuviai įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Tačiau lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteikia visai naują skonį.

 

Vištienos patiekalas iš Sakartvelo „škmeruli“

Vištienos patiekalas iš Sakartvelo „škmeruli“ 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai vištienos patiekalas, kilęs iš Škmeri kaimo (dėl to taip ir vadinamas), esančio Račos srityje Vakarų Sakartvele. Pagaminti nesudėtinga, daug ingredientų nereikia.

 

Avižine koše įdaryti obuoliai, su karamele ir lazdyno riešutais

Avižine koše įdaryti obuoliai, su karamele ir lazdyno riešutais 4 asm.

Išbandykite nekasdienį desertą iš obuolių – įdarykite juos avižų koše, paskaninkite karamele bei lazdyno riešutais ir patys nustebsite, kaip tobulai viskas dera. Receptu dalinasi žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Veganiškas kokteilis su ananasais ir mėtomis

Veganiškas kokteilis su ananasais ir mėtomis 1 asm.

Gaivaus veganiško kokteilio receptu dalinasi maisto tinklaraščio Follow your spoon autorė.

 

Soti, bet gaivi morkų ir avinžirnių mišrainė su datulėmis

Soti, bet gaivi morkų ir avinžirnių mišrainė su datulėmis 4 asm.

Siūlome pasigaminti nuostabios mišrainės, kurioje susipina nemažai spalvingų ingredientų. Pagrindui – morkos ir avinžirniai, svarbūs juos papildantys komponentai – datulės, pistacijos ir fetos sūris. Šią mišrainę geru žodžiu minėsite ilgai ir ruošite dar nesyk.

Rizotas su smidrais ir vištiena

Rizotas su smidrais ir vištiena 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kreminės konsistencijos ryžiai su įvairiausiais priedais yra vienas mano mėgstamiausių Italijos virtuvės patiekalų. Negana to, kad jis aromatingas ir sotus, tai dar ir į valias galima improvizuoti su skoniais ir įvairiausiais priedais!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką