Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre

Gniocchi su baravykais ir moliūgų tyre
FeedMySister nuotr. / Gniocchi su baravykais ir moliūgų tyre

FeedMySister.com: Paprastas, bet pasakiško skonio patiekalas – naminis ir jaukus. Bulvių ir grybų derinys žinomas visiems lietuviams, o subtilumo jam suteikia rozmarinas, moliūgas ir parmezanas. Grybų karalius baravykas yra pilnas skonio, todėl labai svarbu jo neužgožti ir leisti pilnai atsiskleisti.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Bulves su lupena (panašaus dydžio) gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame. Svarbu, kad vanduo vos burbuliuotų.

2. Iš anksto pasiruoškite viską, ką dėsite į bulves – miltus, susitarkuokite parmezaną, atskirkite kiaušinio trynius, labai labai smulkiai susismulkinkite rozmarinus.

3. Bulvėms išvirus ir jas nusunkus reikia iš karto lupti kol, jos karštos. Aš įsmeigiu šakutę, vienoj rankoj šakutė su pasmeigta bulve, o kita ranka lupu. Iš karto nulupus, reikia išspausti per bulvių spaustuką. Labai svarbu visa tai daryti greitai, kol bulvės dar karštos.

4. Į šiltas bulves sudėkite visus priedus – rozmariną, parmezaną, miltus, kiaušinio trynius, druskos ir pipirų – keliais judesiais suminkykite tešlą. Tik susikabino į vieną gumulą ir dėkite į šalį.

5. Atsipjovus gabalą, iškočiokite ploną vamzdelį ir jį sukapokite nedideliais gabalėliais. Tada gabalėlius dėkite ant šakutės ir spausdami sukite nuo jos. Suformuotus virtinius šiek tiek apibarstykite miltais ir dėkite 20–30 minutėms į šaldytuvą.

6. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (režimas – su vėjeliu).

7. Supjaustome moliūgą 3x3 cm gabalėliais, svogūną supjaustome į keturias dalis ir per pusę perjauname česnaką. Supjaustytas daržoves dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, dedame rozmariną, apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi ir, užbarstę druskos ir pipirų, rankomis tolygiai paskirstome ir dedame kepti į įkaitusią orkaitę. Kepame apie 30 minučių.

8. Visas iškepusias daržoves, išskyrus rozmariną, supilame į puodą, įdedame sviesto, įpilame šlakelį karšto vandens (pilame po nedaug) ir trintuvu sutriname iki vientisos masės.

9. Iš turimų baravykų išsirenkame gražiausią ir jį supjaustome išilgai – papuošimui. Likusius supjaustome nedideliais gabalėliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus ir apkepame išilgai supjaustytus baravykus. Apkepus sudedame ant popierinio rankšluosčio ir užbarstome druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

10. Užkaičiame didelį puodą vandens ir šiam užvirus, sudedame gnocchi. Kai iškils į paviršių, išgriebkite.

11. Į jau naudotą keptuvę sudedame likusius baravykus ir apkepiname, bet ne per daug. Užbarstome druskos ir pipirų. Kiaurasamčiu sudedame gnocchiį keptuvę ir dar pakepame porą minučių.

12. Į lėkštės vidurį dedame moliūgų tyrę, ant viršaus baravykus su gnochi, užtarkuojame parmezano ir uždedame keptą baravyką ant viršaus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais 6 asm.

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.

Sausainiai „Kačių liežuvėliai“ iš 4 ingredientų

Sausainiai „Kačių liežuvėliai“ iš 4 ingredientų 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Buvo laikai, kai vien dėl šių sausainėlių daug kas specialiai užsukdavo į legendinę „Stiklių“ kavinę. Maloniai traškūs sviestiniai kačių liežuvėliai visais laikais buvo gardėsis, kurį sau leisdavo net labiausiai savo figūromis besirūpinančios damos. Vos iš keturių ingredientų gaminami sausainiai, kurių forma išties primena katės liežuvį, išpopuliarėjo ne vien Prancūzijoje, savo tėvynėje, tačiau ir tolimojoje Brazilijoje, ir net Japonijoje! 

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis 4 asm.

Jei norite bent jau kuriam laikui norite išspręsti pusryčių dilemą, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.

Zrazai su raugintų agurkų ir svogūnų įdaru

Zrazai su raugintų agurkų ir svogūnų įdaru 4 asm.

Strelkabelka.ltKnygoje „Didžioji virėja“ irgi yra net 8 zrazų receptai, kurie dar vadinami riestiniais. Įdarai yra su kiaušiniu, džiūvėsėliais ir kepintai lašinukais, kitas variantas yra su džiovintais baravykais, keptais lašinukais ir svogūnu. O jau lietuviškų zrazų receptas yra su svieste apkeptais svogūnais, džiovintais baravykais, sumaišytais su tarkuota juoda duona. Lenkai zrazus daro su raugintu agurku, keptais svogūnais ir dar įvynioja ir šoninės. Tokį variantą aš ir pasirinkau. Tik be šoninės.

Kišas su vištiena, smidrais ir porais

Kišas su vištiena, smidrais ir porais 6 asm.

Išbandykite tradicinį nesaldų prancūzišką kepinį, kurio receptu dalinsi šefas, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Lengvutis šokoladinis vyniotinis su grietinėlės įdaru

Lengvutis šokoladinis vyniotinis su grietinėlės įdaru 6 asm.

Šis kepinys – tikras lengvumo įsikūnijimas, nes jam nereikia nei miltų, nei sviesto. Šokoladinis biskvitas ir puri švelnaus skonio grietinėlė sulimpa į puikų derinį, kuriuo skanu mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką