Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.9 5 / 50
Jau įvertinote šį receptą

Greita pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba
Vida Press nuotr. / Pomidorų sriuba

Lietuviška vasara – nenuspėjama, nes visuomet pažeria ir saulėtų, ir lietingų dienų. Pastarosios yra ypač tinkamos mėgautis daržovių sriubomis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitintame aliejuje kelias minutes pakepinkite svogūnus – kol taps minkšti ir permatomi.

2. Virtuviniu trintuvu sutrinkite bulves, pomidorus, česnakus ir pakepintus svogūnus.

3. Užvirinkite daržovių sultinį ir į jį supilkite sutrintą masę. Viską užvirinkite ir vėliau supilstykite į lėkštes.

4. Užtarkuokite sūrį ir pabarstykite baziliku ar kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais 2 asm.

Mažytės bolivinės balandos (kynvos) sėklytės verdant pasikeičia – išsipučia, įgauna malonaus traškumo, o jų košė gali būti ir nesaldi, ir pasaldinta. Išbandykite receptą, kur bolivinė balanda derinama su uogomis ir graikiškais riešutais. 

 

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu 1 asm.

Avižinę košę dažnas mūsų valgo su įvairiaisi saldžiais priedais – uogiene, klevų sirupu, karamelizuotais vaisiaisi. Išbandykite visai kitokį košės variantą, kuriame susipina skirtingi ingredientai, o saldumas juntamas tik itin švelniai.

 

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais 1 asm.

Šis skanus ir maistingas patiekalas tiks ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ir įsidėti į pietų dėžutę. 

Karamelinis obuolių pyragas

Karamelinis obuolių pyragas 8 asm.

Išbandykite nekasdienį obuolių pyragą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anot vienos iš versijų, čederio receptą britams iš Prancūzijos atnešė romėnai. Ir šioje sriuboje persipina dabartinės Prancūzijos bei Anglijos skoniai. Pagaminsite ją per pusvalandį nesukdami galvos, ką ir kaip po ko dėti, daugmaž iš akies.

 

Žydiškas obuolių pyragas

Žydiškas obuolių pyragas 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pyragas visai paprastas savo ingredientais, bet kiek kitoks gaminimo būdu. Jam obuoliai supjaustomi, apibarstomi cukrumi su cinamonu iš anksto, kad spėtų įsigerti į obuolius. Jis dažniausiai kepamas apvalioje kekso formoje, kuri gali būti ir žiedo formos. Tokia forma pyragui suteikia prašmatnumo. Į ją obuoliai sluoksniuojami paeiliui su tešla. Pyragas iškepa drėgnas, aromatingas ir labai gardus.

 

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas 4 asm.

Išbandykite kepinį, kurio receptu dalinasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

 

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis Balkanų regiono slyvų pyragas ilgai laukė eilėje, kol prisiruošiau jį kepti. O kai iškepiau, užsišaldžiau maišelį slyvų žiemai, mat speiguotą žiemos savaitgalį tikrai norėsiu, kad mano namai pakviptų slyvų pyrago aromatu. Aš net manau, jog norėsiu tokį patį kepti ir Kalėdoms! Juk kada, jei ne Kalėdų laikotarpiu, patys paklausiausi kepiniai yra tie su aguonomis.

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Prabangus tiramisu tortas

Prabangus tiramisu tortas 10 asm.

Šiuo nuostabaus torto, kuris papuoš šventinį stalą bet kokia proga, receptu dalinasi profesionalus konditeris ir TV laidos vedėjas Ali Gadžijevas. Išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką