Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Greita sriuba su grybais ir jautiena

Sriuba
Vida Press nuotr. / Sriuba

Jei mėgstate grybus, o tradicinė pievagrybių kreminė ir miško grybų sriuba jau pabodo, išbandykite azijietišką sriubą su spagečiais ir jautiena.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia išsivirkite spagečius, nukoškite juos ir atidėkite.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir suberkite svogūnus bei pievagrybius – kepkite, kol grybai šiek tiek pagelsvės.

3. Dideliame puode užvirkite vištienos sultinį, suberkite iškepusius grybus ir smulkintą kinišką kopūstą. Kai kopūstas suminkštės, suberkite plonais šiaudeliais supjaustytą jautienos kumpį bei išvirtus spagečius.

4. Virkite sriubą apie 5 minutes ir prieš patiekiant pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Kategorijos

  • Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
  • Noriu patiekalo: Sriubos
  • Renkuosi pasaulio virtuvę:
    Kita
    Kita

Daugiau receptų

Karštas šokoladas su kardamonu

Karštas šokoladas su kardamonu 2 asm.

Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis. 

 

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Apelsininis karštas šokolado gėrimas

Apelsininis karštas šokolado gėrimas 4 asm.

Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas. 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis 6 asm.

Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys 4 asm.

Kai bus proga, nusipirkite piniginės nedraskančios veršienos kulninės – valanda-kita ir ant stalo garuos nuostabus patiekalas, o troškinta mėsa tiesiog tirps burnoje. Tikras „comfort food“, ypač, kai nelepina orai.

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas 2 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Į didelius lavašo papločius patogu susukti šiek tiek mėgstamo užtepo, daržovių ir taip pasigaminti skanų užkandį. Tačiau lavašo galima išsikepti ir patiems, dar vienas netikėtumas – ne iš miltų, tačiau iš mirkytų raudonųjų lęšių. Metas pamėginti!

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms 4 asm.

Tai padažas, kurio receptą įsiminsite labai greitai, nes ingredientų reikia nedaug, tačiau jis itin tinka prie įvairių salotų – tik lapelių, su daržovėmis, sūrio drožlėmis ir panašiai.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką