Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 26
Jau įvertinote šį receptą

Greiti naminiai ledai be pieno ir cukraus

Ledai be cukraus ir pieno
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Ledai be cukraus ir pieno

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Su tokiais ledais – be pieno produktų ir cukraus – susipažinau prieš keletą metų ir nuo tada mano šaldiklyje netrūksta bananų. Aš parsinešu namo didžiulį jų maišą, nulupu, supjaustau siaurais griežinėliais, sudedu į maišelius ir į šaldiklį. Patarčiau šaldymo maišelių neperkrauti, ir geriausia bananus paskleisti vienu sluoksniu – taip užšalę jie nesulips į vieną didžiulį gumulą.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Tokius šaldytus bananus naudoju sveikuoliškiems kokteiliams arba mano labai pamėgtiems ledams gaminti. Geriausia tai, kad šie ledai yra visai be cukraus – taigi labai sviekuoliški, o saldumo desertui suteikia būtent bananai ir datulės. Pastarąsias rinkitės kuo minštesnes, kad jos gerai susimaltų. Datulių dėkite daugiau ar mažiau – reguliuokitės pagal savo skonį.

Antras šių ledų šaunumas slypi plačioje skonių paletėje. Jie gali būti šokoladiniai, kavos skonio, vaniliniai, braškiniai arba mango. Man labai patinka bananiniai mango ledai.

Jei norite sukurti savąjį skonį, vietoje šįkart mano naudotos nesaldintos kakavos ledus gardinkite, tarkime, šaukšteliu tirpios kavos, trupučiu vanilės, šaldytomis braškėmis, šaldytomis avietėmis arba šaldyto mango gabaliukais.

Na o visų geriausia, kad šie ledai gali būti pagaminami vos per dvi minutes. Kai namie yra užšaldytų bananų, visas darbas, kurį reikai padaryti, tai sumesti produktus į virtuvinį kombainą ir paspausti mygtuką.

Valgyti juos galima kad ir tiesiai iš kombaino, o jei norite kad ledai būtų kiek kietesni, dėkite juos kuriam laikui į šaldiklį. Tiesa, jeigu juos šaldiklyje paliksite ilgiau, tarkime visą parą, taps labai kieti, tiesiog tikras ledo gabalas, tad vis tik geriausia juos gaminti prieš degustuojant. O jei vis tik ledai užšalo, nieko tokio, sprendimas yra – tiesiog palaikykite šiek tiek kambario temperatūroje, kol vėl suminkštės.

1. Šaldytus bananus suberkite į virtuvinio kombaino indą. Pašalinkite datulių kauliukus ir sudėkita jas į indą su bananais.

2. Suberkite kakavą arba sudėkite kitus norimus pagardus. Įpilkite 5 šaukštus migdolų pieno ir viską smulkinkite, kol susidarys kreminė ledų masė. Jei ledai kiek per kieti, pilkite dar po vieną šaukštą pieno, kol gausite norimos konsistencijos.

3. Mėgaukitės iškart arba palaikykite šaldytuve 2-3 valandas, kad gautumėte kietesnės konsistencijos desertą.

Išduosiu jums dar vieną paslaptį – kartais į šiuos ledus dedu dar vieną ingredientą – anakardžių riešutų arba migdolų pastos. Ši pasta ledams suteikia šilkinio kremiškumo ir labai gerą skonį. 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką