Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis

Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Žuvis 1 kg vidutinio dydžio lydekos (~1 - 1,5 kg)
  • Grietinėlė 250 g
  • Daržovės 400 g šviežių arba šaldytų daržovių mišinio (recepto autorė naudojo cukinijas, šparagines pupeles, morkas, bulves, žirnelius)
  • Druska 2 arbat. š. žiupsnelis - daržovėms ir 1 arbat.š. - marinatui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Česnakai 2 skiltelės marinatui
  • Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai grūsti - marinatui
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. marinatui
  • Balzaminis actas 2 valg. š. marinatui
  • Šalavijai 1 g pora lapelių šviežio - marinatui
  • Rozmarinai 1 g šakelės šviežio arba džiovinto - marinatui
  • Citrinos 1 vnt. pusės sulčių ir tarkuotos žievelės - marinatui

Kaip gaminti

  1. Paruošiamas marinatas: česnaką, šalaviją ir rozmariną sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Supilkite aliejų, actą, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę.
  3. Marinatą gerai išmaišykite ir juo įtrinkite žuvį.
  4. Palikite marinuotis kelioms valandoms, o geriausiai – per naktį.
  5. Žuvį dėkite į skardą, šalia jos dėkite druska ir pipirais pagardintas daržoves.
  6. Viską uždenkite folija ir dėkite kepti į 180°C orkaitę ~40 min.
  7. Tuomet supilkite grietinėlę ir kepkite dar ~20 min. (patikrinkite, ar daržovės ir žuvis jau iškepusios ir patiekite).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką