Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis

Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis
Astos Černės nuotr. / Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 210 g 140 - grikių ir 70 kvietinių - grikių miltų vafliams
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. grikių miltų vafliams
  • Soda 1 arbat. š. grikių miltų vafliams
  • Cinamonas 2 valg. š. 1arbat. š. - grikių miltų vafliams ir 1 valg. š. - karamelizuotoms kriaušėms
  • Druska 1 žiupsnelis grikių miltų vafliams
  • Kiaušiniai 2 vnt. grikių miltų vafliams
  • Cukrus 50 g grikių miltų vafliams
  • Pasukos 625 ml raugintų - grikių miltų vafliams
  • Sviestas 200 g 115 g - tirpinto - grikių miltų vafliams, gabalėlis kepimui ir 1 valg. š - karamelizuotoms kriaušėms
  • Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. grikių miltų vafliams
  • Kriaušės 2 vnt. karamelizuotoms kriaušėms
  • Rudasis cukrus 50 g karamelizuotoms kriaušėms
  • Sultys 2 valg. š. citrinų - karamelizuotoms kriaušėms
  • Medus 2 valg. š. karamelizuotoms kriaušėms

Kaip gaminti

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES

  1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis.
  2. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų.
  3. Į dubenėlį sudėkite kriaušių skilteles ir išmaišykite taip, kad visos apsiveltų mišiniu.
  4. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  5. Sudėkite kriaušių skilteles ir kepkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol kriaušių skiltelės suminkštės, tačiau vis dar išlaikys savo formą.

IŠKEPKITE GRIKIŲ MILTŲ VAFLIUS

  1. Dubenyje sumaišykite grikių miltus, kvietinius miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.
  2. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
  3. Kiaušinių baltymus plakite elektriniu plaktuvu, kol susidarys minkštos putos. Po truputį berdami cukrų, plakite toliau, kol gausite standžias putas. Atidėkite į šalį.
  4. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, raugintas pasukas, tirpintą atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
  5. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  6. Įmaišykite trečdalį plaktų baltymų. Tuomet sudėkite likusius du trečdalius ir lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
  7. Ištepkite vaflinę gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas.
  8. Dėkite po samtį tešlos, išlyginkite paviršių ir toliau kepkite pagal instrukcijas, kol vafliai gražiai apskrus, taps sodriai rudos spalvos.
  9. Patiekite su karamelizuotomis kriaušėmis. Skanaus!

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Pikantiška varške įdaryti pomidorai

Pikantiška varške įdaryti pomidorai 4 asm.

Pomidorai tinka ne tik sriuboms ar nesaldiems pyragams, ši vasaros daržovė tiesiog prašyte prašosi įdaroma. Pomidorai puikiai dera tiek su mėsa, tiek su daržovėmis, sūriu ar varške, o svarbiausia, kad visus šiuos patiekalus pagaminti itin lengva.

Pomidorų pyragas su mocarela

Pomidorų pyragas su mocarela 4 asm.

Šiltesnio klimato Europos šalyse ypač populiarūs įdaryti pyragai po truputį įsitvirtina ir Lietuvoje. Puiku tai, kad juos galima valgyti ir šiltus, ir šaltus, o šįkart išmėginkite lengvo pomidorų pyrago su mocarela receptą.

Greita pomidorų sriuba

Greita pomidorų sriuba 4 asm.

Lietuviška vasara – nenuspėjama, nes visuomet pažeria ir saulėtų, ir lietingų dienų. Pastarosios yra ypač tinkamos mėgautis daržovių sriubomis.

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai:  Jeigu jau gaminame „mare e monti“ – jūrą ir mišką, svarbu, kad nei jūra, nei miškas vienas kito neužgožtų. Šio rizoto atveju reiktų prižiūrėti, kad švelnaus voveraičių aromato nenustumtų į šoną intensyvus lašišos skonis.

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: „Bruschetta“! Tai toks itališkas „finger food“ variantas, kuris savaime šaukiasi lietuviško grybo. Tereikia įjungti fantaziją. Ir mes tai padarėme prieš tai pasiklausę Čiurlionio „Miške“, o paskui „Jūros“. Beje, nepamirškite lietuviškųjų gražgarsčių – rūgštynių! Jos suteiks gaivos ir temperamento.

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas 10 asm.

Miško žvėrys: Kai cukraus pilna daugumoje maisto produktų, kartais norisi pasimėgauti rūgščiomis uogomis ir skoniais. Vasariškai lengvas ir savo spalva žavintis nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas yra labiau rūgštus nei saldus ir itin lengvai bei greitai pagaminamas. Juoduosius serbentus galite keisti raudonaisiais ar baltaisiais serbentais, avietėmis, vyšniomis ar mėlynomis slyvomis. Kokias uogas bepasirinktumėte, tortas visus sužavės savo ryškia spalva.

Apverstas abrikosų pyragas

Apverstas abrikosų pyragas 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Genialumas kartais slypi paprastume. Kaip štai šis pyragas: paprastutis, bet drėgnas biskvitas ir jo saldumą atsverianti abrikosų rūgštelė – nepakartojama ir drauge labai paprasta kombinacija. O kad ši skonių simfonija būtų užbaigta iki galo, patiekite pyragą dar truputį šiltą, su vaniliniais ledais.

Polentos ir cukinijų fritata

Polentos ir cukinijų fritata 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors fritata atrodo, tarsi būtų ypač reiklus laikui ir pastangoms kepinys, jį paruošite akimirksniu, o po 15 minučių kepimo orkaitėje ant stalo garuos skaisčiai geltoni polentos pusryčiai!

Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis

Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis 2 asm.

FeedMySister.com: Ingredientų nedaug, marinuoti nereikia, tik viską supjaustyti ir dėti į „wok“ keptuvę. Jeigu tokios neturite, tiks ir paprasta keptuvė.

Slyvų čatnis

Slyvų čatnis 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kai aplink sirpsta trešnės ir slyvos, pabandykim iš jų pasigaminti kažką panašaus į čatnį. Arba aštroką trešnių bei slyvų uogienę lietuviškai su žiupsniu egzotikos. Tinka ji prie visko – mėsų, žuvies, sūrių ar tiesiog kabinti šaukštais iš stiklainio, kai niekas nemato.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką