Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 64
Jau įvertinote šį receptą

Gruziniška charčio sriuba

Gruziniška charčio sriuba
Fotolia nuotr. / Gruziniška charčio sriuba

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Aviena (tinka ir jautiena) 500 g
  • Ryžiai 120 g 2/3 stiklinės
  • Svogūnai 3 vnt. dideli
  • Česnakai 5 skiltelės
  • „Tkemali“ padažas (galima keisti granatų arba citrinų sultimis) 3 valg. š.
  • „Chmeli-suneli“ prieskoniai 2 arbat. š.
  • Aitrioji paprika 1 vnt. pagal skonį
  • Paprikos milteliai (pagal skonį) 1 arbat. š.
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis 5 žirneliai
  • Druska 1 arbat. š. pagal skonį
  • Graikiniai riešutai 120 g 3/4 stiklinės
  • Kalendros 10 g ryšelis
  • Pomidorų pasta 100 g

Kaip gaminti

1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,5–2 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų.

2. Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, „Tkemali“ padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes „Tkemali“ padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, „Chmeli-suneli“ prieskonius, juoduosius pipirus. „Tkemali“ ir „Chmeli-suneli“ padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. „Tkemali“ padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai kompensuos 100 ml šviežiai spaustų granatų ar citrinų sulčių (jei pilsite pastarąsias, galite įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jei nerasite „Chmeli-suneli“, panašų džiovintų prieskonių mišinį galite susimaišyti pati: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai sumaltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono.

3. Keptuvėje ištirpdytame svieste apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilkite sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir minutę patroškinkite viską.

4. Gerai nuplaukite ryžius ir suberkite į puodą su mėsa. Virkite apie 15 minučių, paskui suberkite prieskonių ir kepintų svogūnų masę.

5. Iki vientisos masės sutrinkite česnakus, graikinius riešutus, įberkite druskos pagal skonį ir dar kartą permaišykite. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišykite su česnakais, graikiniais riešutais ir supilkite į sriubą.

6. Dar šiek tiek pavirkite ir, nuėmusios nuo ugnies, palaikykite 20 minučių. Prieš skanaudamos galite pabarstyti mėgstamų smulkintų žalumynų.

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė pamokėlė: verdame aromatingą charčio sriubą“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką