Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Grybų paštetas

Grybų paštetas
Fotolia nuotr. / Grybų paštetas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Kai svogūnai pagels, suverskite virtus grybus, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min.

2. Tada sudėkite lydytą sūrelį, suberkite smulkintus čiobrelius, kiek pakaitinkite, masę sukrėskite į plakimui skirtą indą, supilkite balzaminį actą ir išplakite elektriniu plakikliu.

3. Baravykus susmulkinkite, pakepinkite svieste, atvėsinkite ir įmaišykite į paštetą.

4. Paštetą supilkite į plokščią indą ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve.

5. Tiekite su skrudintomis duonos riekelėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).   

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Suteikite sau atokvėpio minutę su gardžiu naminiu pyragu, kurio gaminimas toks nesudėtingas, jog tikrai nenuvargins, čia juk ne kelių aukštų tortas!

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šie sausainiai kilę iš Olandijos ir Belgijos. Tradiciškai Olandijoje jie kepami šv. Mikalojaus (angl. st.Nicholas) dienai gruodžio 5-osios vakarą, o Belgijoje ta pačia proga, tik gruodžio 6-ąją. Tomis dienomis Šv.Mikalojus vaikams į batus neša dovanas.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką