Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Guliašas

Guliašas
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Guliašas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Mėsą nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite kaulus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, dėkite mėsą ir ant stiprios ugnies pamaišydami kepkite 15–20 minučių.
  3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais. Nuplaukite ir stambiai sutarkuokite pomidorus.
  4. Iškeptą mėsą sukrėskite į stiklainius, o į keptuvę su likusiais riebalais suberkite svogūnus ir kepkite iki geltonumo.
  5. Kitoje sausoje keptuvėje minutę pakepkite miltų ir suberkite ant svogūnų. Išmaišykite ir supilkite tarkuotus pomidorus, suberkite pipirus, druską, laurų lapelius, įpilkite pusę stiklinės vandens.
  6. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dešimt minučių vis pamaišydami. Karštą masę supilkite ant mėsos stiklainiuose, palikdami apie centimetrą iki viršaus.
  7. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su labai karštu gerai pasūdytu vandeniu ir kaitinkite 80–90 minučių.
  8. Sandariai užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Kai stiklainiai atvės, švariai nuplaukite nuo jų druskos nuosėdas.
  9. Konservus laikykite kambario temperatūroje dvi savaites. Tuomet išneškite į vėsią ir tamsią patalpą.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką