Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Guliašas su bulvėmis

Guliašas su bulvėmis
Giedrės Barauskienės nuotr. / Guliašas su bulvėmis

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite maždaug 3 x 3 cm gabaliukais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, sudėkite mėsos gabalėlius ir pavartydami kepkite ant smarkios ugnies, kol ims ruduoti. Tad mėsą perdėkite į verdantį sultinį. Truputį sultinio įpilkite į keptuvę, kur kepė mėsa, mentele gerai pamaišykite ir viską supilkite į puodą prie mėsos.

2. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite į jį pusžiedžiais ar mažomis skiltelėmis supjaustytus svogūnus. Kepkite ant nesmarkios ugnies, kol ims karamelizuotis. Tuomet supilkite pusę vyno, pamaišykite. Kai šis nugaruos, svogūnus perdėkite į puodą su mėsa, sudėkite pipirus, laurų lapelius, pomidorų tyrę. Ir uždengę dangtį virkite ant nesmarkios ugnies 2 valandas. Tada supilkite likusį vyną ir virkite dar maždaug 1 val., arba kol šakute priliesta mėsa bus biri.

3. Į puodą su verdančiu vandenį sumeskite švariai nuplautas bulves ir virkite maždaug 15 minučių. Išgriebkite jas į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite jūros druska, grūstais pipirais ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje maždaug 20 min., kol ims rusvėti.

4. Iškeptas bulves ragaukite su guliašu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais 4 asm.

Šioje mišrainėje ryškiai „groja“ krapai, o traškumo ir papildomo skonio suteiksia pakepinti migdolai. Patiekalas kyla į visai kitą lygį, išbandykite ir įsitikinsite!

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai 6 asm.

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Būtent tokį, tikrą itališkos virtuvės klasiką, TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Veganiški saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo

Veganiški saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo 4 asm.

„Vegan Pipiras“: Netoleruojantiems glitimo tokio tipo batonėliai ypač tinka, o avižiniai dribsniai ir datulės dera tobulai. Be to, iš šio užkandžio gausite geros energijos, tiesa, rekomenduojame jų skanauti pirmoje dienos pusėje.

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“ 12 asm.

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Airiškas tartas su lašiša

Airiškas tartas su lašiša 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šio patiekalo kilmė prancūziška, bet jo dažnai galima paragauti Airijos pub‘uose. Išbandykite, nes paruošimas išties yra juokingai lengvas.

 

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų reabilitacijos centras „UPA“.

 

Granola su riešutų sviestu

Granola su riešutų sviestu 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šią granolą ruošiau su žemės riešutų sviestu, bet pastarąjį jūs galite keisti bet kokių kitų riešutų sviestu – migdolų ar net anakardžių. Pridėkite mėgstamų riešutų, sėklų, taip pat klevų sirupo, druskos žiupsnį... Juk žinote, kad žemės riešutų sviestas su druska – tai klasika, lyg duona su sviestu!

Šokoladinis tortas su kremu ganaš

Šokoladinis tortas su kremu ganaš 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė restorano „IDW Esperanza Resort“ konditerė Danutė Skeberienė.

Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų „Grand SPA Lietuva“.

Nesaldžios madlenos su lašiša

Nesaldžios madlenos su lašiša 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tradiciškai šie pyragaičiai būna saldūs, jų tešla gana paprasta – iš kiaušinių, miltų, sviesto ir trupučio pieno. Pagardinti vanile ar citrinos žievele, jie išsiskiria ne tiek savo ypatingu skoniu, kiek tipiška kriauklės pavidalo formele. O šįkart aš siūlau kiek modernesnį madlenų receptą – kepsime jas su rūkyta lašiša.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką