Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 15
Jau įvertinote šį receptą

Havajietiškas apverstas ananasų pyragas

Havajietiškas apverstas ananasų pyragas
Viktorijos Ramašauskaitės nuotr. / Havajietiškas apverstas ananasų pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sviestas 185 g 125 g – tešlai ir 60 g – pyrago viršui
  • Cukrus 185 g 125 g – tešlai ir 60 g - pyrago viršui
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Vanilė 1 arbat. š. ekstrakto
  • Ananasų sirupas: (iš konservų) 1 valg. š.
  • Miltai 125 g
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1,5
  • Druska 1 arbat. š. ¼
  • Medus 1 valg. š. skaidraus – pyrago viršui
  • Ananasai 4 riekės 4–5 konservuoti žiedai – pyrago viršui
  • Uogos: (papuošti – nebūtina) 1 žiupsnelis

Kaip gaminti

  1.  Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepkite riebalais 20 cm skersmens kepimo formą.
  2. Pirmiausia paruoškite viršutinę pyrago dalį. Sviestą gerai išsukite su cukrumi bei medumi ir juo padenkite formosdugną. Dėkite konservuoto ananaso griežinėlį į vidurį. Likusius vaisiaus griežinėlius perpjaukite per pusę ir išklokite formos pagrindą neliesdami sienelių.
  3.  Pyrago tešlai gerai išsukite sviestą su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto ir muškite po vieną kiaušinį. Viską gerai sumaišykite.
  4.  Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į sviestą, išmaišykite ir įpilkite ananasų sirupo. Vėl viską gerai išmaišykite.
  5.  Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai paskirstykite ją. Nesugadinkite pyrago viršaus.
  6.  Kepkite orkaitėje 25 minutes. Kaip patikrinti, ar pyragas iškepė? Įkišite medinį pagaliuką ar dantų krapštuką į pyragą ir ištraukite – jis turi būti švarus, neaplipęs. Išimkite kepinį iš orkaitės ir leiskite keletą minučių jam atvėsti. Apverskite pyragą ant lėkštės ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros. Tai, kas buvo jūsų pyrago apačioje (konservuotų ananasų griežinėliai cukraus glazūroje), atsidurs jo viršuje.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 1

Daugiau receptų

Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės

Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės 5 asm.

Šiek tiek pastangų ir kruopštumo gaminant įdarytas bulves prireiks, tačiau rezultatas nustebins ir viską atpirks. 

Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais

Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais 6 asm.

Nemažai įdomių priedų, tarp kurių ir riešutai, bazilikai, pavers šį patiekalą nekasdieniu. 

Špinatais įdarytos bulvės

Špinatais įdarytos bulvės 6 asm.

Nesunkiai pagaminamas bulvių patiekalas, o pikantiškumo jam suteikia pelėsinis sūris. 

Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais

Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais 1 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Jei vandenyje virtus avižinius dribsnius dažnai gardinu trupučiu medaus ar agavos sirupo, tai ši kokosinė košė yra tokia kreminė, aromatinga, kad visai neprašo būti pasaldinta. Ypač kai ji dar gardinama persimonais. Šie vaisiai su tokia koše nėra jokia taisyklė, tiesiog dabar kaip tik jų sezonas, o aš labai mėgstu šiuos vaisius. Čia taip pat labai tinka mangai – net neįtikinėsiu, kaip tai gardu, o gal net fantastiška!

Burokėlių rizotas su ožkos sūriu

Burokėlių rizotas su ožkos sūriu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): ,Jei ieškosite alternatyvų mėsiškoms vakarienėms, prisiminkite rizotą – šis nesudėtingai pagaminamas patiekalas dažniausiai patinka daugeliui.

 

Moliūginis sūrio pyragas

Moliūginis sūrio pyragas 8 asm.

Moliūgai rudenį karaliauja tų, kas juos mėgsta, meniu. Ši daržovė puikiai tinka ne tik rimtiesiems, bet ir saldiesiems patiekalams.

Birutės obuolienė

Birutės obuolienė 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Obuolių patiekalų egzistuoja daugybė, obuolienės receptų taip pat rasite ne vieną, tačiau kodėl neišbandžius šio? Obuolienė išeis puiki!

Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže

Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže 2 asm.

Kaip sako virtuvės šefas Gian Luca Demarco, sūrio lazdelėmis įdarytos vištienos krūtinėlės grietinėlės padaže gaminimas užruks mažiau nei pusvalandį. 

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Miško žvėrys: Rudeniškai ryškūs maltinukai yra intensyvaus skonio, malonios tekstūros. Beje, jei nesinori ruošti suvožtinių, šiuos paplotėlius galite patiekti ir vienus su salotomis bei mėgstamais padažais.

Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas

Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas 4 asm.

Strelkabelka.lt: Gorgoncola, obuoliai ir riešutai – klasikinė kombinacija, ypač salotose, bet kišas yra visai kas kita. Tiesa, vietoje gorgoncolos sūrio naudojau bleu remberter sūrį. Jis yra skirtas tiems, kas nemėgsta pernelyg sharp gorgoncolos – yra pakankamai švelnus ir beveik kreminis. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką