Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Hirošimos okonomijakis

Hirošimos okonomijakis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Hirošimos okonomijakis

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Okonomijakis – sudėtingas žodis. Ir patiekalas nelabai gražus: nei omletas, nei paplotis, nei koks blynas. Kažkoks neišvaizdus japoniškas kratinys. Ir vartyti jį daug reikia kepant iš keptuvės į keptuvę. Bet skanus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iš miltų, vandens ir chereso sumaišykite tešlą ir atidėkite į šoną.

2. Įkaitinkite dvi keptuves. Įpilkite po šaukštelį sezamo aliejaus.

3. Į vieną keptuvę išliekite ploną paplotį. Ant papločio sudėkite ketvirtadalį kopūstų ir daigų. Ant viršaus uždėkite bekono. Apibarstykite ketvirtadaliu svogūnų. Ant viršaus plonai užpilkite tešlos ir pakepkite apie 5 minutes. Skaičiuokite, kad visko užtektų 4 kepimams.

4. Kol paplotėlis su priedais kepa, antroje keptuvėje kelias minutes pakepinkite makaronus.

5. Grįžtam prie pirmos keptuvės ir su ilga mentele apverčiam paplotį. Iškepęs apatinis paplotėlis dabar atlieka troškinimo dangčio vaidmenį. Nesibaiminkite, jei kopūstai truputį pasklis į šonus – juos nesunku sustumti atgal.

6. Antroje keptuvėje iš makaronų suformuojame paplotėlio dydžio apskritimą.

7. Ant šio apskritimo perkeliame dvigubą paplotėlį su įdaru iš pirmos keptuvės – makaronų ir paplotėlių plotai turi sutapti.

8. Pirmoje tuščioje keptuvėje įlašiname sezamų aliejaus ir paleidžiame kiaušinį. Trynį taip pat paleidžiame.

9. Kiaušiniui iškepus, vėl imame ilgą mentelę ir perkeliame paplotį su makaronais į pirmą keptuvę ant kiaušinio. Pakepame kelias minutes ir viską apverčiame – keptas kiaušinis atsiduria viršuje.

10. Procedūras pakartojame su likusiais trimis kiaušiniais.

11. Ant viršaus juostelėmis užpilame Vorčesterio arba terijakio padažo. Supjaustome okonomijakį į keturias dalis ir patiekiame karštą.

Jei atrodo labai sudėtingai – neišsigąskite. Įgūdžiai greitai atsiras, o po to mėgausitės japoniškos virtuvės skoniu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką