Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Hirošimos okonomijakis

Hirošimos okonomijakis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Hirošimos okonomijakis

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Okonomijakis – sudėtingas žodis. Ir patiekalas nelabai gražus: nei omletas, nei paplotis, nei koks blynas. Kažkoks neišvaizdus japoniškas kratinys. Ir vartyti jį daug reikia kepant iš keptuvės į keptuvę. Bet skanus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iš miltų, vandens ir chereso sumaišykite tešlą ir atidėkite į šoną.

2. Įkaitinkite dvi keptuves. Įpilkite po šaukštelį sezamo aliejaus.

3. Į vieną keptuvę išliekite ploną paplotį. Ant papločio sudėkite ketvirtadalį kopūstų ir daigų. Ant viršaus uždėkite bekono. Apibarstykite ketvirtadaliu svogūnų. Ant viršaus plonai užpilkite tešlos ir pakepkite apie 5 minutes. Skaičiuokite, kad visko užtektų 4 kepimams.

4. Kol paplotėlis su priedais kepa, antroje keptuvėje kelias minutes pakepinkite makaronus.

5. Grįžtam prie pirmos keptuvės ir su ilga mentele apverčiam paplotį. Iškepęs apatinis paplotėlis dabar atlieka troškinimo dangčio vaidmenį. Nesibaiminkite, jei kopūstai truputį pasklis į šonus – juos nesunku sustumti atgal.

6. Antroje keptuvėje iš makaronų suformuojame paplotėlio dydžio apskritimą.

7. Ant šio apskritimo perkeliame dvigubą paplotėlį su įdaru iš pirmos keptuvės – makaronų ir paplotėlių plotai turi sutapti.

8. Pirmoje tuščioje keptuvėje įlašiname sezamų aliejaus ir paleidžiame kiaušinį. Trynį taip pat paleidžiame.

9. Kiaušiniui iškepus, vėl imame ilgą mentelę ir perkeliame paplotį su makaronais į pirmą keptuvę ant kiaušinio. Pakepame kelias minutes ir viską apverčiame – keptas kiaušinis atsiduria viršuje.

10. Procedūras pakartojame su likusiais trimis kiaušiniais.

11. Ant viršaus juostelėmis užpilame Vorčesterio arba terijakio padažo. Supjaustome okonomijakį į keturias dalis ir patiekiame karštą.

Jei atrodo labai sudėtingai – neišsigąskite. Įgūdžiai greitai atsiras, o po to mėgausitės japoniškos virtuvės skoniu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta! 

 

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis 1 asm.

3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“ 10 asm.

Jolanta Vitkutė: Per Trijų karalių dieną, sausio 6-ąją, meksikiečiai tradiciškai su šeima arba draugais valgo karaliaus pyragą – „rosca de reyes“ – tai tarsi didžiulis sviestinės tešlos riestainis, gardintas cukruotais vaisiais ir aplietas cukraus glajumi. Bet smagiausia, jog jame suslapstytos plastikinės lėlytės! 

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką