Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 38
Jau įvertinote šį receptą

Husariškas eršketas

Husariškas eršketas
Vitos Klišaitienės nuotr. / Husariškas eršketas

Jūsų dėmesiui  pateikiu iš pirmo žvilgsnio pikantiškai ir prabangiai atrodantį, tačiau lengvai ir greitai paruošiamą orkaitėje keptą eršketą šampane. Pirmą sykį paragauti jo teko prieš daugelį metų, kai viešėjome pas pažįstamus rusus Volgograde. Vėliau ne kartą gaminome jį patys. Eršketas... Skamba prabangiai, ar ne? Tačiau, žvilgtelėję į maisto produktų kainas, pastebėsime, kad jis kur kas pigesnis už lašišą. Taigi drąsiai galima priskirti eršketą prie patiekalų, kurie galėtų papuošti jūsų šeimos stalą per artėjančias šventes. Ruošiant šią žuvį, nereikia persistengti beriant prieskonių, nes eršketo mėsa ir taip jau yra švelnaus, malonaus skonio, todėl  naudokite tik druską ir pipirus, užpilkite šampanu, o likusį darbą atliks  jūsų orkaitė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Žuvis 1 vnt. eršketas
  • Šampanas: (sauso) 250 ml
  • Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
  • Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
  • Citrinos 1 vnt.

Kaip gaminti

  1. Išdarytą eršketą pasūdykite, pabarstykite  pipirais, dėkite į kepimo skardą, užpilkite šampanu ir 30 min.  kepkite iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  2. Prieš patiekiant į stalą, papuoškite salotų lapais, petražolėmis, krapais, citrinų ir agurkų  griežinėliais.
  3. Čia tiks šampano  padažas. Jis gaminamas taip:  150 ml šampano suplakite su 2 kiaušinių tryniais ir kaitinkite, kol sutirštės. Pagardinkite cukrumi, druska, Dižono garstyčiomis, skiltele trinto česnako, tarkuota citrinos žievele.

Geros šventės!

Receptą atsiuntė Vita Klišaitienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Karštas šokoladas su kardamonu

Karštas šokoladas su kardamonu 2 asm.

Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis. 

 

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Apelsininis karštas šokolado gėrimas

Apelsininis karštas šokolado gėrimas 4 asm.

Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas. 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis 6 asm.

Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys 4 asm.

Kai bus proga, nusipirkite piniginės nedraskančios veršienos kulninės – valanda-kita ir ant stalo garuos nuostabus patiekalas, o troškinta mėsa tiesiog tirps burnoje. Tikras „comfort food“, ypač, kai nelepina orai.

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas 2 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Į didelius lavašo papločius patogu susukti šiek tiek mėgstamo užtepo, daržovių ir taip pasigaminti skanų užkandį. Tačiau lavašo galima išsikepti ir patiems, dar vienas netikėtumas – ne iš miltų, tačiau iš mirkytų raudonųjų lęšių. Metas pamėginti!

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms 4 asm.

Tai padažas, kurio receptą įsiminsite labai greitai, nes ingredientų reikia nedaug, tačiau jis itin tinka prie įvairių salotų – tik lapelių, su daržovėmis, sūrio drožlėmis ir panašiai.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką