Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Įdarytos paprikos su daug žolelių ir prieskonių

Įdarytos paprikos
Įdarytos paprikos / Vida Press nuotr.

Įdarytų paprikų receptų egzistuoja daugybė – nuo paprastųjų su malta mėsa iki lengvučių veganiškų. Daržoves, kurių kokybė net ir šaltuoju sezonu parduotuvėse pernelyg nesuprastėja, šįkart siūlome įdaryti mėsos ir ryžių mišiniu, o įspūdingą skonių ir aromatų sprogimą sukursite įdarą gausiai pagardinę Vidurio Rytams būdinga prieskonių ir aromatinių žolelių puokšte.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Basmati ryžius skalaukite siete po tekančiu vandeniu tol, kol vanduo taps skaidrus. 

2. Nedideliame prikaistuvyje užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir išvirkite (paprastai basmati ryžiams užtenka 6–7 min.). Nukoškite, perdėkite į dubenį, papurenkite, kad nesuliptų ir atidėkite.

3. Keptuvėje ant vidutinio karščio įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, maltą jautieną, druską, kepkite apie 10 min. vis pakapodami mentele, kad mėsa nesukeptų į vieną luitą, bet išliktų biri. Įpusėjus kepimui suberkite ir smulkintus česnakus. Galiausiai sudėkite pomidorų pastą, užkaitinkite ir nuimkite nuo ugnies.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus prieskonius ir atidėkite.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus ryžius, visus sukapotus šviežius žalumynus, pakepintą mėsą su svogūnais, suberkite prieskonių mišinį. Labai gerai viską išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

7. Atsargiai nupjaukite paprikų viršūnėles, nuimkite „dangtelius“ su koteliais, iš vidaus atsargiai išskobkite baltas membranas ir sėklas (stenkitės nepažeisti daržovės sienelių).

 

8. Kiekvieną papriką gausiai pridėkite įdaro, o tada uždenkite „dangteliais“.

9. Dėkite paprikas į nedidelę kepimo formą ar kitą kepimui orkaitėje tinkamą indą, supilkite į jį tiek vandens, kad siektų maždaug trečdalį paprikų aukščio, pasūdykite, galite įdėti dar šaukštą ar du pomidorų pastos.

10. Kepkite apie 50–60 min., kol paprikos taps minkštos. Leiskite kelias minutes pastovėti ištraukus iš orkaitės, o tada tiekite su mėgstamomis lengvomis salotomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Išbandykite receptą iš knygos „Desertai. 365 receptai“.

 

Migdolų saldainiai su kakava

Migdolų saldainiai su kakava 6 asm.

Šių naminių saldainių receptas –  iš knygos „Desertai. 365 receptai“. Kviečiame išbandyti!

 

Silkė su burokėliais ir bulvėmis

Silkė su burokėliais ir bulvėmis 2 asm.

Silkės mėgėjai žino – ši žuvis tikrai tinka ne tik ant Kūčių stalo. Išbandykite receptą, kuris tiks bet kuriuo metų laiku!

 

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu 2 asm.

Šis sumuštinis – maistingas ir skanus pasirinkimas pusryčiams. 

 

Makaronai su gorgonzolos padažu

Makaronai su gorgonzolos padažu 2 asm.

Išbandykite makaronų patiekalą, kurio receptu vienoje TV laidoje pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu 2 asm.

Šių, iš pirmo žvilgsnio, paprastų salotų „žvaigžde“ taps varškės sūris. Būtinai išbandykite!

 

Kiaušinienė brokolių patale

Kiaušinienė brokolių patale 4 asm.

Šis patiekalas – puikus būdas ne tik suvalgyti daugiau daržovių, bet ir sunaudoti jų likučius.

 

Bananiniai blynai iš 3 ingredientų

Bananiniai blynai iš 3 ingredientų 2 asm.

Nemažai blynų receptų jau ir šiaip nereikalauja daugybės ingredientų, tačiau ką jūs manote apie tokius, kuriems pakanka vos 3-ų? Jei pritariamai linksite galva, išbandykite šiuos itin greitus kepinukus, kurie savo tekstūra balansuoja tarp blynelių ir bananinių omletukų. 

 

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis 2 asm.

Išbandykite įdomų, nesunkiai paruošiamą desertą, kurio receptu vienoje TV laidoje dalinosi virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais 2 asm.

Nida Degutienė: Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Šįsyk pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką