Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Imbierinis alus

Imbierinis alus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Imbierinis alus

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nors tiksliau būtų sakyti „imbierinis elis“. O gal vis dėlto alus? Iš esmės tai tas pats gėrimas ir jį nesudėtinga pasigaminti namų sąlygomis. Tikrai gausite daug imbiero skonio. Tik turite atsiminti, kad fermentuojamas šis gėrimas gamina burbulus ir yra linkęs išsiveržti iš indo. Todėl kiekvieną dieną, kol alus fermentuojasi, reikėtų primažinti slėgį – atidaryti indą ir vėl jį uždaryti. Kitaip galite sulaukti nedidelio sprogimo ir nepageidautinos namų valymo prievolės.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Cukrus 1 puodelis sirupui
  • Vanduo 7,5 puodelis 0,5 puodelio sirupui ir 7 puodeliai alui
  • Imbieras 2 valg. š. trinto šviežio; galima dėti ir mažiau ar daugiau – priklauso nuo to, kokį imbiero stiprumą mėgstate; sirupui
  • Mielės 0,15 arbat. š. sausų paprastų, o dar geriau tinka specialios vyno ar šampano; alui
  • Citrinos sultys 3 valg. š.

Kaip gaminti

1. Įpilkite į prikaistuvį puodelį vandens, sudėkite imbierą, cukrų ir kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps. Nukoškite mišinį ir leiskite sirupui atvėsti. Britai šį sirupą vadina džindžerete (gingerette).

2. Jeigu nenorite fermentuoti, galite naudoti šį sirupą gėrimui su ledukais, sodos ar grynu vandeniu pasigaminti.

3. O jei pasiryžote daryti imbierinį alų, per piltuvėlį supilkite į indą mieles, sirupą, citrinų sultis ir vandenį. Užsukę indą gerai sukratykite, kol mielės ištirps. Pastatykite indą kambario temperatūroje, kur nėra tiesioginių saulės spindulių. Laikykite 1–3 dienas arba kol gėrimas pradės palengva putoti. Nepamirškite, kad nuolat reikia „išleisti garą“ atidarant indą.

4. Dabar jau galite dėti gėrimą į šaldytuvą – fermentacija sulėtės, bet butelį būtina atidaryti ir uždaryti kiekvieną dieną.

Suvartokite gėrimą per savaitę.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos 10 asm.

Šis pikantiškas padažas tiks prie bet kokios keptos paukštienos – vištienos, kalakutienos, antienos ar žąsienos.

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką