Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Ispaniški ryžiai su vištiena

Ispaniški ryžiai su vištiena
Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“ / Ispaniški ryžiai su vištiena

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno.

1. Didelėje, gilioje, vidutiniškai karštoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pagardinkite vištos  gabalėlius po 1/4 arbat. š. druskos ir pipirų. Vartydama apkepkite keptuvėje vištieną, kol gražiai parus  (maždaug 8 minutes). Išimkite iš keptuvės, nupilkite riebalus.

2. Sumažinkite temperatūrą. Suberkite į keptuvę svogūnus, česnakus, vis pamaišydama pakepinkite, kol suminkštės  (apie 2 minutes). Suberkite morkas ir dar apie 3 minutes patroškinkite. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Užvirkite. Įmaišykite ryžius, sudėkite vištieną. Užvirinkite ir beveik pilnai uždengusi dangtį virkite ant silpnos ugnies, kol vištiena ir ryžiai bus paruošti (apie 20 – 25 minutes).

3. Dėkite į lėkštę ryžių ir daržovių mišinio, ant viršaus – gabalėlį vištienos ir tiekite į stalą. Skanaus!

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Kategorijos

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką