Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“

Keksiukai „Samanotas miškas“
Nidos Degutienės nuotr. / Keksiukai „Samanotas miškas“

Nida Degutienė (): Špinatai – tarsi pavasario šaukliai, atšilus orams jie patys prašosi į mūsų lėkštes, pusrytinius kokteilius, salotas ir karštus garnyrus. Vitaminų gausa garsėjantys špinatai dar ir nuostabūs natūralūs dažikliai, kurie, įmaišyti į saldžius kepinius, virsta egzotiškai žaliais biskvitais, tortais, keksais ir keksiukais!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C laipsnių temperatūros. Keksiukų kepimo formos ertmėse išdėliokite popierinius „sijonėlius“.

2. Jei naudojate šaldytus špinatus, juos atitirpinkite, tada sudėkite į kiauraindį ir palikite nuvarvėti. Gerai nuspauskite, kad špinatai liktų kuo sausesni. Šviežius špinatus nuplaukite ir nusausinkite, tada sudėkite į elektrinį smulkintuvą (blenderį), ten pat supilkite aliejų ir susmulkinkite viską iki vientisos skaisčiai žalios tyrelės.

3. Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps labai puri ir balta (jos apimtis turėtų patrigubėti). Plona srovele supilkite špinatų mišinį, nuolat plakdami.

4. Atskirame inde sumaišykite miltus bei kepimo miltelius ir persijokite tiesiai į indą su kiaušinių ir špinatų mase, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite (neplakite pernelyg ilgai, tik kol susijungs ingredientai).

 

5. Tešlą supilstykite į paruoštas keksiukų formeles iki pat jų viršaus. Kepkite orkaitės viduryje apie 25 minutes, arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir visiškai juos atvėsinkite išėmę iš kepimo formos ir sudėję ant grotelių.

6. Paruoškite kremą: į elektrinio plaktuvo indą supilkite grietinėlę, sukrėskite maskarponės sūrį, įberkite cukraus pudros ir plakite viską baltymams plakti skirta šluotele, kol kremas taps labai tirštas. Pabaigoje supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Kremą sukrėskite į konditerinę rankovę (arba polietileno maišelį) ir laikykite šaldytuve, kol prireiks.

7. Nupjaukite kiekvieno keksiuko viršūnėlę (lengviausiai tai padarysite dantytu peiliu). Šias nupjautas dalis pirštais švelniai suplėšykite iki smulkių trupinių. Ant kiekvieno keksiuko užspauskite pagaminto kremo kalnelį (bus paprasčiausia, jei naudosite konditerinę rankovę). Ant kremo uždėkite paruoštų trupinių labai švelniai įspausdami juos į kremą, kad geriau priliptų. Papuoškite uogomis ir žalumynais. Keksiukus laikykite šaldytuve.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Peru šis patiekalas labiau prisikiriamas afrikietiškam paveldui, nes vergovės laikais vergams dažnai atitekdavo tie jautienos produktai, kurių nevalgydavo plantatoriai. Taip atsirado gardūs patiekalai iš jautienos vėdarų, skrandžio, širdies ar liežuvio.

Šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti, visų produktų gausite Lietuvoje. Svarbiausia – atmatuoti aštrumą pagal jūsų skonį.

Riešutų kremas su kriaušėmis, gervuogėmis ir lazdyno riešutais

Riešutų kremas su kriaušėmis, gervuogėmis ir lazdyno riešutais 2 asm.

FeedMySister.comLengvas desertas arba alternatyva savaitgalio pusryčiams. Riešutų kremas, saldi kriaušė ir gervuogės, kurias galite keisti šilauogėmis, jei sunku rasti.

 

Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais

Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą stiprinančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais bei kalendromis.

Aišku, vietoj naminio sultinio galima panaudoti ir kokybišką, ekologišką pirktinį sultinį (jo kubelius ar miltelius), tik iš tokio sultinio naudos bus mažiau.

Citrininis pyragas su itališku morengu

Citrininis pyragas su itališku morengu 8 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Citrininiai varškės blyneliai su troškintais obuoliais

Citrininiai varškės blyneliai su troškintais obuoliais 4 asm.

Varškės blyneliai – dažnų namų pusryčių, o gal ir vakarienės klasika. Jei varškę pertrinsite per sietelį (arba naudosite rikotą) bei pagardinsite citrina, patiekalą kilstelėsite į naują lygį. O jei prie tokių blynelių patieksite trumpai troškintų kvapnių obuolių, mėgausitės pasakišku skanėstu. 

Persimonų pyragas su speltų miltais

Persimonų pyragas su speltų miltais 6 asm.

Siūlome sodrų ir sveikesnį pyragą, mat maišant jam tešlą naudojami speltų miltai. Tiks ir prie kavos, ir saldesniems pusryčiams, jei tokių nebijote.

Veganiški saldūs morkų rutuliukai

Veganiški saldūs morkų rutuliukai 4 asm.

Išbandykite puikų veganišką skanėstą, jo receptu dalinasi maisto tinklaraštis Follow your spoon.

 

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įprasta obuolienes gardinti cinamonu. Tačiau siūlau pamėginti vieną kitą indelį pasigaminti obuolienės su vanile – tokiu įdaru paskaninti jūsų obuoliniai kepiniai atsiskleis visai kitomis spalvomis.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais 4 asm.

Siūlome išsivirti moliūgų džemo, kurį vėliau pasimė gaudami valgysite su blynais, skrebučiais ar kitais mėgstamais užkandžiais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką