Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Itališkai įdaryti baklažanai

Įdaryti baklažanai
123RF.com nuotr. / Įdaryti baklažanai

Daugelis tautų ruošia įdarytus baklažanus, lietuviai taip pat. Visgi, Vidurio Rytų šalys ir Italija itin puikiai ištobulino šių receptų variacijas. Romoje baklažanai dažniausiai įdaromi mocarela sūriu, o Italijos pietuose – malta mėsa.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Susmulkinkite svogūną, česnaką, alyvuoges, baziliko lapelius, o mocarelą suplėšykite vieno kąsnio gabalėliais.

3. Išilgai perpjaukite baklažanus ir juos išskobkite. Tuomet, patepkite jų vidų alyvuogių aliejumi bei lengvai pagardinkite druska. Taip paruoštus baklažanus sudėkite į kepimo skardą, uždenkite kepimo folija ir kepkite apie 20 minučių.

4. Kol kepa baklažanai, susmulkinkite jų minkštimą ir atidėkite į šalį.

5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite juos tol, kol suminkštės. Tuomet sudėkite baklažano minkštimą ir kepkite toliau. Vėliau dėkite česnaką ir vyšninius pomidorus bei kepkite dar apie keletą minučių. Įmaišykite alyvuoges, baziliką, mocarelą ir šiek tiek druskos.

6. Kai baklažanai jau bus suminkštėję, ištraukite juos iš orkaitės ir sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių.

7. Į išskobtus baklažanus sudėkite įdarą, o viršų apibarstykite batono trupiniais.

8. Kepkite 20 minučių, kol sūris išsilydys, o batono trupiniai apskrus. Patiekite su šviežiomis salotomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką