Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“

Apkepas „manicotti“ su sūriu
Apkepas „manicotti“ su sūriu / Vida Press nuotr.

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia išplakite blynelių tešlą. Muškite į didelį dubenį kiaušinius, berkite druską ir elektriniu plaktuvu išplakite iki švelniai gelsvų purių putų. Tuomet įsijokite miltus, vėl paplakite, kad neliktų gumuliukų, supilkite vandenį, išmaišykite iki vienalytės masės ir palikite bent porai valandų (galima ir pernakt, tačiau tuomet dėkite į šaldytuvą).

2. Kai blynelių tešla „subręs“, įkaitinkite didelę keptuvę nelimpančiu dugnu ir pildami po kelis šaukštus tešlos prikepkite plonų blynelių.

3. Paruoškite įdarą sumaišydami rikotą, burokine tarka sutarkuotą mocarelą (šiek tiek pasilikite viršui) ir smulkiai tarkuotą parmezaną (šiek tiek pasilikite viršui), sudėkite ir trynius, suberkite pipirus, druską, labai gerai išsukite. Jei naudojate špinatus, nuplikykite juos verdančiu vandeniu, nusunkite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į įdaro masę.

4. Nedidelę keturkampę stiklinę ar keraminę formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.

 

5. Atsirinkite 12–14 gražiausių blynelių, kiekvieną jų aptepkite pora šaukštų sūrio masės ir suvyniokite į vamzdelius. Klokite juos vieną greta kito į kepimo formą, kol visą užpildysite, ant viršaus pabarstykite pasiliktaisiais mocarelos ir parmezano sūriais.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol apkepo viršus pasidarys auksiškai rudas, blynelių pakraštėliai skaniai apskrus. Leiskite porą minučių atvėsti, nes sūris bus itin karštas, o tada skanaukite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu 6 asm.

Prieš kepant ant anties odos peiliu ar žirklėmis verta nedidelius įpjovimus, kad anties riebalai galėtų paprasčiau nutekėti.

 

Imbierinė antis su citrusais

Imbierinė antis su citrusais 6 asm.

Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ 8 asm.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų 6 asm.

Šie sausainiai idealiai tinka Advento kalendoriui, o ir kitoms didelėms ar mažoms progoms!

 

Mielinės moliūgų duonelės

Mielinės moliūgų duonelės 5 asm.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu 8 asm.

Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.

Šokoladinė kava

Šokoladinė kava 2 asm.

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką