Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“

Apkepas „manicotti“ su sūriu
Vida Press nuotr. / Apkepas „manicotti“ su sūriu

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia išplakite blynelių tešlą. Muškite į didelį dubenį kiaušinius, berkite druską ir elektriniu plaktuvu išplakite iki švelniai gelsvų purių putų. Tuomet įsijokite miltus, vėl paplakite, kad neliktų gumuliukų, supilkite vandenį, išmaišykite iki vienalytės masės ir palikite bent porai valandų (galima ir pernakt, tačiau tuomet dėkite į šaldytuvą).

2. Kai blynelių tešla „subręs“, įkaitinkite didelę keptuvę nelimpančiu dugnu ir pildami po kelis šaukštus tešlos prikepkite plonų blynelių.

3. Paruoškite įdarą sumaišydami rikotą, burokine tarka sutarkuotą mocarelą (šiek tiek pasilikite viršui) ir smulkiai tarkuotą parmezaną (šiek tiek pasilikite viršui), sudėkite ir trynius, suberkite pipirus, druską, labai gerai išsukite. Jei naudojate špinatus, nuplikykite juos verdančiu vandeniu, nusunkite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į įdaro masę.

4. Nedidelę keturkampę stiklinę ar keraminę formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.

 

5. Atsirinkite 12–14 gražiausių blynelių, kiekvieną jų aptepkite pora šaukštų sūrio masės ir suvyniokite į vamzdelius. Klokite juos vieną greta kito į kepimo formą, kol visą užpildysite, ant viršaus pabarstykite pasiliktaisiais mocarelos ir parmezano sūriais.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol apkepo viršus pasidarys auksiškai rudas, blynelių pakraštėliai skaniai apskrus. Leiskite porą minučių atvėsti, nes sūris bus itin karštas, o tada skanaukite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką