Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 12
Jau įvertinote šį receptą

Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale

Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale
Martynos Jovaišaitės nuotr. / Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale

Gian Luca Demarco: „Itališkas kalėdinis pyragas „Panetonne“ yra neatsiejama itališkų Kalėdų dalis. Šis pyragas ypatingas ne tik savo gamyba (gaminamas jis kelias paras), bet ir galiojimo laiku. Skaniausias jis jau „subrendęs“ t.y. praėjus ne mažiau kaip mėnesiui nuo pagaminimo. Jums pateikiame kiek paprastesnį, bet ne mažiau skanų šio pyrago variantą. Gardinti pyragą galite bet kuo – šokoladu, įvairiu glaistu, vaisiais it kitais skanėstais.“

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Suberkite miltus į didelį dubenį. Šiai duonai sviestą reikės dalinti dviem dalimis – pirmąją, didesnę, dėsime maišymo pradžioje, o mažesniąją – pabaigoje.
  2. Pirmąją sviesto dozę pjaustome mažais gabaliukais ir dedame į duobelę. Sumuškite kiaušinius. Atskirai sumaišykite vandenį su mielėmis, kol šios ištirps. Viską supilkite į miltų duobelę. Gerai išmaišykite ir minkykite tešlą.
  3. Tešlą reikia minkyti nuo savęs, delno apatine dalimi ją stumiant į priekį. Gerai išminkius suformavus vientisą tešlą, suberkite cukruotus apelsinus, razinas. Sudėkite antrąją sviesto dalį - 100 g. ir viską gerai išminkykite. Suformuokite duonos formą ir dėkite į skardą. Uždenkite medvilniniu audeklu ir keturias valandas laikykite tešlą 22–23 laipsnių temperatūroje.
  4. Pyragas pakils, todėl atkreipkite dėmesį į kokią skardą dedate pyragą. Pagal visas italų tradicijas, duonos paviršiuje padaromas nedidelis kryžiaus formos įpjovimas. Duoną kepkite 170 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių. Kai duona atvės – apibarstykite cukraus pudra ir patiekite ant šventinio stalo.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Lazdyno riešutų sausainiai vos iš 4 ingredientų

Lazdyno riešutų sausainiai vos iš 4 ingredientų 4 asm.

FeedMySister.comKai pirmą kartą paragavau šių sausainių, nusikėliau į vasarą su tikrais, kreminiais itališkais lazdyno riešutų ledais. Turbūt dėl to labai aiškiai išreikšto lazdyno riešutų skonio, kurio aš visada noriu. Receptas tikrai lengvas – 4 ingredientai ir sausainiai bus padaryti. Ar gali būti geriau? 

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Purus maltos avienos apkepas su daržovėmis

Purus maltos avienos apkepas su daržovėmis 6 asm.

Šį apkepą skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą (pavyzdžiui, ruošiant sočius sumuštinius). Patiekalo receptu savo knygoje dalinasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.

Raudonųjų lęšių ir pomidorų sriuba su kokosų pienu

Raudonųjų lęšių ir pomidorų sriuba su kokosų pienu 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ši sriuba iš virtuvės spintelių atsargų: lęšių, konservuotų pomidorų, kokosų pieno ir įvairiausių prieskonių.

Sriubai patariu rinktis kuo riebesnį tirštą kokosų pieną, kuris trintai sriubai suteikia kremiškumo. Riebus kokosų pienas, kaip ir įprasta riebi grietinėlė trintoms sriuboms tinka labiausiai. Jei naudosite liesą kokosų pieną, sriubos skonis bus ne prastesnis, bet kreminės tekstūros išgauti nepavyks.

Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais 6 asm.

Jei prisivalgėte šviežių saldžiųjų persimonų, pats metas kepti su jais pyragą. Neabejojame, patiks!

Legendinis viščiukas tabaka

Legendinis viščiukas tabaka 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žodis tabaka pavadinime visiškai niekuo nesusijęs nei su tabaku, nei su dūmais. Šiaip būtų teisingiau, jei jis būtų užrašytas tapaka, nes būtent taip vadinasi speciali keptuvė, kurią rastumėte gruziniškoje virtuvėje, ir kuri turi tokį priveržiamą sunkų įrenginį, leidžiantį daiktą, esantį keptuvėje, prispausti tarsi presu žemyn, tiesiog priklijuojant jį visu paviršiumi taip, kad visas jo plotas keptų tolygiai.

 

Orkaitėje keptas saliero gumbas su kalendrų sėklomis

Orkaitėje keptas saliero gumbas su kalendrų sėklomis 4 asm.

Tvirti, specifinio skonio saliero gumbai – dažni ingredientai įvairiuose daržovių ar mėsos patiekaluose. Tačiau ar žinojote, jog juos galima iškepti orkaitėje nė nepjaustytus (taip, šiek tiek laiko prireiks), pagardintus keliais prieskoniais, o tada paversti pagrindiniu pietų ar vakarienės herojumi? 

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kad ir kaip keistai atrodytų recepte reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.

 

Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu

Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam desertui prireiks vos kelių ingredientų: skirtingų rūšių ir spalvų kokybiško šokolado, pasirinkto riebumo kokosų pieno bei želatinos. Kokosų pieną desertui rekomenduoju rinktis vidutinio riebumo 18 proc. Kaip ir visus želė tipo desertus, šį irgi geriausiai paruošti iš vakaro, o ryte beliks atsidaryti šaldytuvą ir pradėti lengvai mėgautis savaitgaliu!

 

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais 4 asm.

Rugiai puikiai dera su tokiais ingredientais kaip burokėliai, rūkyta žuvis, krapai, grybai, sūriai. Išbandykite skandinaviško stiliaus salotas, kuriose drąsiai eksperimentuokite su šio maisto likučiais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką