Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Duonelės su pesto padažu
Vida Press nuotr. / Duonelės su pesto padažu

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkite pesto padažo. Žinoma, galite naudoti ir pirktinį, tačiau užtikriname, su naminiu bus skaniau. Sausoje keptuvėje iki auksinės spalvos pakepinkite kedrines pinijas ir leiskite atvėsti. Į elektrinį smulkintuvą dėkite nuplautus ir nusausintus bazilikus, berkite riešutus, sūrį, po žiupsnį druskos ir pipirų, kapotą česnako skiltelę, galiausiai supilkite aliejų. Sutrinkite viską iki žalios beveik vientisos masės – nieko tokio, jei pasitaikys vienas kitas stambesnis riešuto gabaliukas ar baziliko lapelis. Atidėkite pagamintą padažą į šalį – dabar ruošime tešlą.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir mieles.

3. Kitame dubenėlyje sumaišykite vandenį ir pieną, šį skystį bei alyvuogių aliejų pilkite į miltų mišinį, suberkite ir druską ir maišykite dideliu šaukštu. Jei turite virtuvės kombainą su tešlos minkymo funkcija, pasitelkite jį, jei ne, teks rankomis išminkyti gana skystą ir lipnią tešlą – jei tai vyksta labai sunkiai, rankas galite dar patepti alyvuogių aliejumi. Išminkius – po 8–10 min. – tešla turi išeiti vientisa, gana tąsi, tačiau nebetokia lipni.

3. Dėkite tešlą į aliejumi šiek tiek pateptą dubenį, pridenkite įvairiu rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai – tau užtruks 1–1,5 val.

4. Virtuvės stalviršį gausiai pabarstykite miltais ir išverskite pakilusią tešlą, švelniai ją kiek paminkykite. Padalinkite tešlą į 8 vienodas dalis ir suformuokite gražius rutuliukus.

5. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, pabarstykite miltais ir dėkite tešlos rutuliukus, palikdami vienodus tarpus. Jei norite plokštesnių ir traškesnių duonelių (panašesnių į paplotėlius), rutuliukus galite gerokai paploti pirštais, kad gautumėte plonus apkritimus

6. Dabar – meniškiausias etapas: ant būsimų duonelių tepsime pasigamintą pesto padažą. Tam galite naudoti mentelę, silikoninį teptuką, o galite tepti ir pirštais. Vienai duonelei užteks maždaug šaukštelio padažo (likusį galėsite sunaudoti skanindami makaronus).

7. Leiskite pateptoms duonelėms dar 30 min. pakilti. Šiam laikui einant į pabaigą, įjunkite orkaitę. Kai ji įkais iki 200 laipsnių, o duonelės bus pakilusios, dėkite skardą ir kepkite apie 12–15 min. – kol pakraštėliai taps rusvai auksiniai.

8. Leiskite atvėsti ir skanaukite duoneles vienas ar perteptas sūriu, gaminkite sumuštinius.

Į bandelių tešlą dar prieš minkymą galite įberti keletą susmulkintų juodųjų alyvuogių ar juostelėmis supjautytų aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką