Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos

Grikiais įdaryta paprika
„Vegan Pipiras“ nuotr. / Grikiais įdaryta paprika

„Vegan Pipiras“ : Šis ypač paprastas receptas tikrai patiks grikių mėgėjams, nes būtent jais ir įdarome paprikas. Jokia paslaptis, jog šie produktai – paprikos ir grikiai – maistingi, suteikiantys sotumo. Beje, įdaru prikimšome skirtingų spalvų paprikas – žaliąją, raudonąją, geltonąją ir oranžinę! 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Grikius nuplaukite ir išvirkite filtruotame vandenyje (tik nepervirkite!). Mes dažniausiai verdame labai paprastai: suberiame grikius į vandenį, palaukiame, kol pradės stipriai virti, tada išjungiame kaitrą ir paliekame brinkti. Išbrinksta taip, kad nelieka vandens pertekliaus.

2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.

3. Brokolį nuplaukite ir susmulkinkite (kuo smulkiau).

4. Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek riebalų berkite morkas ir brokolius. Pašildykite kelias minutes, kol pradės minkštėti.

5. Išvirtus grikius sumaišykite su brokoliais, morkomis, pipirais, druska.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.

7. Nupjaukite paprikų viršūnėles kotelio pusėje (to, ką nupjovėte, neišmeskite, bet panaudokite kitiems patiekalams). Iš paprikų vidaus atsargiai išskobkite sėklas.

8. Į paruoštas paprikas pridėkite įdaro ir dėti į kepimo formą. Uždenkite kepimo popieriumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min.

 

9. Kepimo trukmę reguliuokite patys, mums skaniausia, kai paprika išlieka traški, o ne minkšta. Jei jums patinka minkšta, tada kepkite ilgiau.

10. Galima valgyti tiesiog tokias, nes paprikos nėra sausos, o galima paskaninti pomidorų tyre – kaip jums skaniau.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Perlinių kruopų košė su žirniais

Perlinių kruopų košė su žirniais 4 asm.

Perlinių kruopų ir žirnių košė pasotins ir sušildys ir paprastą dieną, ir savaitgalį. 

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais 4 asm.

Aromatingos daržovės ir pievagrybiai kilstelės paprasčiausią perlinių kruopų košę į kitą lygmenį, išbandykite!

Perlinių kruopų košė su morkomis

Perlinių kruopų košė su morkomis 2 asm.

Morkų gabaliukai ne tik pavers košę spalvingesne, bet ir suteiks papildomo salsvo skonio. 

Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais

Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais 2 asm.

Perlinės kruopos – vienos populiariausių kruopų pasaulyje, iš jų pagaminta košė skani, soti, aromatinga. 

Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė

Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė 10 asm.

Torto „Avietinis šerkšnas“ receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalijo Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nieko nedelsdami susiraskite prekybos centre saldžiųjų bulvių lentyną ir, jei dar jų neišmėginote savo virtuvėje, pasigaminkite šį itin nesudėtingą patiekalą, kuris vegetarams atstos vakarienę, o visavalgiams – skanų garnyrą!

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Kvapnus ir minkštas medaus tortas

Kvapnus ir minkštas medaus tortas 12 asm.

Šį įspūdingą medaus tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Elžbieta Monkevič, VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė ir kulinarinių knygų autorė. 

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu 12 asm.

Tortą su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prieskonių gamintoja „Santa Maria“.

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis 6 asm.

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką