Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai

„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais
TV3 nuotr. / „Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Būtent tokį, tikrą itališkos virtuvės klasiką, TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis ir paskrudinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę, supilkite konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis 10–15 minučių retkarčiais pamaišant.

3. Pasmulkinkite lašinukus ir sumaišykite su žiupsneliu persilado prieskonių. Trumpai apkepkite keptuvėje ir sudėkite faršą. Viską gerai išmaišykite ir pakepinkite, kol faršas iškeps. Tada užpilkite balzaminio acto ir viską gerai permaišykite.

4. Iškepusį faršą suberkite į atskirą gilų indą. Įdėkite rikotos sūrį, porą šaukštų troškinto pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.

 

5. „Cannelloni“ makaronus po minutę apvirkite sūdytame vandenyje. Virkite po 5–6 vienu kartu, kad nesuliptų. Konditeriniu maišeliu įdarykite juos faršo ir rikotos mase.

6. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberkite žiupsnelį druskos ir permaišykite.

7. Kepimo indo dugną ištepkite keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėliokite įdarytus makaronus ir apiberkite dalimi plėšytų baklažano riekelių.

8. Užpilkite likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstykite paviršiuje. Suberkite likusias plėšytas baklažano riekeles, užtepkite pomidorų padažu, gausiai apibarstykite parmezano sūriu.

9. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis 1 asm.

3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Kvapnus pyragas su karamelizuotais mandarinais

Kvapnus pyragas su karamelizuotais mandarinais 6 asm.

FeedMySister.com„Ne gyvenimas, o pasaka“, – sakydavo močiutė. Ne todėl, kad mes turėdavome daug, o todėl, kad ji mokėdavo džiaugtis paprastais dalykais. Vis dar pamename jos sausainius, apibarstytus cukrumi, pyragą, kvepiantį citrinomis, ir pašnekesius virtuvėje.

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis vegetarinis karis iš tiesų reikalauja tik 30 minučių jūsų laiko. Gaminamas jis viename prikaistuvyje arba keptuvėje, tad visos virtuvės apversti aukštyn kojomis, kad gautum dubenėlį karšto viralo, neprireiks. Tai kvapnus, sodraus skonio troškinys, turtingas maistinėmis medžiagomis nuo geležies bei magnio iki vitamino B6 ar skaidulų. Taip pat tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Gardūs ir lengvi menkės, kalafiorų ir pupelių kotletai

Gardūs ir lengvi menkės, kalafiorų ir pupelių kotletai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žuvis vis dar nėra kasdienis patiekalas ant daugelio lietuvių stalo, o jei žuvies ir valgo, kartais tėveliai skundžiasi, jog nėra paprasta tą žuvį sumaitinti mažesniems valgytojams. Tad jei jūs susiduriate su fantazijos stygiumi kaip padaryti, kad vaikai žuvį valgytų patys to net nežinodami, labai rekomenduoju išmėginti šiuos žuvies kotletukus!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką