Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 27
Jau įvertinote šį receptą

Jautienos suktinukai

Jautienos suktinukai
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai

Šie gardūs suktinukai puikiai tiks ir jaukiems šeimos pietums, ir svečiams pavaišinti. Paruošti juos nesudėtinga. Vadovaudamasi žemiau pateiktais žingsniais – sugebės net ir ne itin patyrusi šeimininkė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Jautieną nuplaukite, labai gerai nusausinkite. Mėsą supjaustykite maždaug 200 g gabalėliais. Juos šiek tiek padaužykite ranka ir, uždengusi kepimo popieriumi, švelniai pamuškite, kad mėsa suminkštėtų.

2. Kiekvieną jautienos gabalėlį pagal skonį iš abiejų pusių įtrinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, aptepkite garstyčiomis (rinkitės grūdėtąsias arba paprastas). Ant viršaus dėkite po šoninės juostelę, agurkėlių skiltelių, berkite griežinėliais supjaustytų, citrinų sultimis pagardintų ir rankomis pamaigytų minkštų svogūnų.

Jautienos paruošimas
Fotolia nuotr. / Jautienos paruošimas

3. Paruoštus mėsos suktinukus keliose vietose persmeikite mediniais smeigtukais ir konditeriniu šepetėliu aptepkite aliejumi. Dėkite į didelėje keptuvėje gerai įkaitintus riebalus.

Jautienos suktinukai
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai

4. Mėsos suktinukus iš pradžių apkepkite ant didelės kaitros – užsidarys mėsos poros ir neišbėgs sultys. Tada liepsną sumažinkite ir mėsą dar 10 min. troškinkite. Suktinukus ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Galiausiai juos sudėkite į lėkštes ir užberkite smulkintų porų.

Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai

5. Padažui visas daržoves nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite nuo mėsos likusiuose rialuose. Supilkite sultinį, vyną,  sumeskite čiobrelių šakeles. Viską šiek tiek pakaitinkite. Tada supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą, išmaišykite, išgriebkite čiobrelių šakeles, įberkite druskos ir pipirų. Padažą sutrinkite elektriniu plakikliu ir patiekite puodelyje – kiekvienas užsipils, kiek norės.  

Padažas
Shutterstock nuotr. / Padažas

 

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką