Dabar populiaru
15min be reklamos
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas
Augustės Marijos Gittins nuotr. / Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Siūlau pasigaminti didelį keksą – britišką juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortą. Pagardinau jį ir čili pipirais, nes pikantiškumas jame labai dera. Ir dar druska prie jo tinka. Negali gi viskas gyvenime būti tik saldu!

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: kepimui naudokite vieną gilesnę arba tris kepimo formas (23 cm diametro). Ištepkite formas riebalais, kad nepridegtų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.

2. Prikaistuvyje užkaiskite ant vidutinės temperatūros alų ir sviestą. Kai sviestas ištirps, suplakite su kakavos milteliais iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Dideliame dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

4. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius ir jogurtą. Pridėkite alaus, sviesto ir kakavos mišinį, vanilės ir suplakite, kol tolygiai susimaišys. Pridėkite miltų mišinį ir taip pat tolygiai išmaišykite.

5. Pilkite tešlą į vieną kepimo formą arba padalinkite tešlą po lygiai į tris kepimo formas. Kepkite orkaitėje priklausomai nuo storio, kol pyrago vidus įbedus nesivels ant medinio pagaliuko. Leiskite kepiniams atvėsti formose, atidarę, bet neišėmę iš orkaitės, apie 15 minučių ir tada atsargiai išverskite ant sviestinio popieriaus. Leiskite kepiniams visiškai atvėsti, tuo tarpu pasigaminkite glajų.

 

6. Sudėkite tarkuotą šokoladą į didelį dubenį.

7. Sušildykite grietinėlę ant vidutinės ugnies – kol indo kraštuose pasirodys burbuliukai, ne daugiau. Supilkite grietinėlę ant šokolado ir palikite kelioms minutėms. Įmaišykite vanilę, sumaišykite viską iki tolygios masės. Pavėsinkite, kol masė bus lengvai tepama.

8. Jei kepėte vieną pyragą – atsargiai perpjaukite jį į tris dalis. Jei kepėte tris pyragus – dėkite vieną ant kito kaip nurodytą toliau.

9. Pertepimui dėkite apatinį kepinį į torto indą. Užtepkite 3-4 šaukštus glajaus. Tada dėkite antrą kepinį ir taip pat paskirstykite glajų. Dėkite trečią kepinį ir užtepkite likusį glajų ant viršaus bei šonų. Apibarstykite druskos dribsniais ir atvėsinkite šaldytuve tortą prieš patiekdami, kad glajus sustingtų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką