Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas
Organizatorių nuotr. / Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Šį itin originalų, nesaldų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Artūras Braslauskas.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Juoda duona 300 g duonos įdarui
  • Saulėgrąžos 20 g duonos įdarui
  • Svogūnai 150 g keptų; 10 g duonos įdarui ir 50 g daržovių ir silkės įdarui
  • Majonezas 250 g 100 g duonos įdarui ir 150 g daržovių ir silkės įdarui
  • Druska 2 žiupsnelis abiems įdarams
  • Krapai 1 arbat. š. duonos įdarui
  • Silkė 300 g filė, Matjes; daržovių ir silkės įdarui
  • Bulvės 200 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
  • Morkos 100 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis daržovių ir silkės įdarui

Kaip gaminti

Pagaminkite duonos įdarą:

1. Pakepinkite saulėgrąžas.

2. Nuo juodos duonos nupjaukite plutą ir supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Susmulkinkite krapus.

5. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus.

Paruoškite daržovių ir silkės įdarą:

1. Silkę supjaustykite juostelėmis.

2. Virtas bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite prieskoniais.

Surinkite ir papuoškite tortą:

1. Tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Dėkite pirmą duonos įdaro sluoksnį, tuomet – daržovių ir silkės įdarą, ant viršaus – antrą duonos įdaro sluoksnį.

3. Viską gerai paspauskite ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.

4. Nuimkite torto formos šonus ir visą tortą aptepkite žalios spalvos (wasabi) skraiduolių ikrais. Ant viršaus dėkite įvairių spalvų traškučių – tinka mėlynųjų ir raudonųjų bulvių, morkų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką