Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas
Organizatorių nuotr. / Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Šį itin originalų, nesaldų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Artūras Braslauskas.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Juoda duona 300 g duonos įdarui
  • Saulėgrąžos 20 g duonos įdarui
  • Svogūnai 150 g keptų; 10 g duonos įdarui ir 50 g daržovių ir silkės įdarui
  • Majonezas 250 g 100 g duonos įdarui ir 150 g daržovių ir silkės įdarui
  • Druska 2 žiupsnelis abiems įdarams
  • Krapai 1 arbat. š. duonos įdarui
  • Silkė 300 g filė, Matjes; daržovių ir silkės įdarui
  • Bulvės 200 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
  • Morkos 100 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis daržovių ir silkės įdarui

Kaip gaminti

Pagaminkite duonos įdarą:

1. Pakepinkite saulėgrąžas.

2. Nuo juodos duonos nupjaukite plutą ir supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Susmulkinkite krapus.

5. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus.

Paruoškite daržovių ir silkės įdarą:

1. Silkę supjaustykite juostelėmis.

2. Virtas bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite prieskoniais.

Surinkite ir papuoškite tortą:

1. Tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Dėkite pirmą duonos įdaro sluoksnį, tuomet – daržovių ir silkės įdarą, ant viršaus – antrą duonos įdaro sluoksnį.

3. Viską gerai paspauskite ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.

4. Nuimkite torto formos šonus ir visą tortą aptepkite žalios spalvos (wasabi) skraiduolių ikrais. Ant viršaus dėkite įvairių spalvų traškučių – tinka mėlynųjų ir raudonųjų bulvių, morkų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką