Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas
Organizatorių nuotr. / Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Šį itin originalų, nesaldų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Artūras Braslauskas.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Juoda duona 300 g duonos įdarui
  • Saulėgrąžos 20 g duonos įdarui
  • Svogūnai 150 g keptų; 10 g duonos įdarui ir 50 g daržovių ir silkės įdarui
  • Majonezas 250 g 100 g duonos įdarui ir 150 g daržovių ir silkės įdarui
  • Druska 2 žiupsnelis abiems įdarams
  • Krapai 1 arbat. š. duonos įdarui
  • Silkė 300 g filė, Matjes; daržovių ir silkės įdarui
  • Bulvės 200 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
  • Morkos 100 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis daržovių ir silkės įdarui

Kaip gaminti

Pagaminkite duonos įdarą:

1. Pakepinkite saulėgrąžas.

2. Nuo juodos duonos nupjaukite plutą ir supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Susmulkinkite krapus.

5. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus.

Paruoškite daržovių ir silkės įdarą:

1. Silkę supjaustykite juostelėmis.

2. Virtas bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite prieskoniais.

Surinkite ir papuoškite tortą:

1. Tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Dėkite pirmą duonos įdaro sluoksnį, tuomet – daržovių ir silkės įdarą, ant viršaus – antrą duonos įdaro sluoksnį.

3. Viską gerai paspauskite ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.

4. Nuimkite torto formos šonus ir visą tortą aptepkite žalios spalvos (wasabi) skraiduolių ikrais. Ant viršaus dėkite įvairių spalvų traškučių – tinka mėlynųjų ir raudonųjų bulvių, morkų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai

Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai 4 asm.

Makaronus dievina ir maži ir dideli. Kai ruošite salotas, makaronus jokiais būdais nepervirkite, palikite juos dar kietokus. Antraip rizikuojate patiekti ištežusią košę.

Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina

Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina 4 asm.

Vištos krūtinėles paruošti, rodos, paprasta, tačiau visada išlieka nuogąstavimas, jog jos bus sausos. Gera išeitis – kepti pamarinuotas krūtinėles ant labai gerai įkaitintų kepsninės grotelių: karštis „uždarys“ mėsos sultis viduje, šiek tiek paplota mėsa tolygiai ir greitai iškeps, o marinatas praturtins patiekalą puikiu skoniu. 

Šalta pomidorų sriuba su kefyru

Šalta pomidorų sriuba su kefyru 6 asm.

Tai išties vasariškas receptas, kuris padės akimirksniu atsigaivinti.

Marinuota tailandietiška žuvis

Marinuota tailandietiška žuvis 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai Pietryčių Azijos patiekalas. O jei tiksliau – Tailando. Ši šalis man visada asocijuojasi su citrinos ir imbiero skoniu – žalioji citrina, citrinžolė, imbiero šiluma. Kadangi pas mus šviežios gėlavandenės žuvies daugiau nei jūrinės, tai tikrai tinkamas Lietuvai receptas. O marinatą galima išbandyti ir kituose patiekaluose.

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota)

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota) 4 asm.

Jei prie makaronų derintume sezoninius ingredientus, margą patiekalų karuselę būtų galima sukti visus metus. Dabar smidrų metas, todėl būtų keista neišbandyti jų ir makaronų dueto. Šiame patiekale ypatingo aromato suteikia citrina, o viską sujungia kreminis ožkos pieno sūris (arba rikota). Būtina išmėginti!

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis 6 asm.

meyermaistas.ltKas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais 10 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu: Kiekvieną kartą, kai tik turite prinokusių bananų su daug rudų taškelių, juos nulupkite, supjaustykite 1 cm griežinėliais ir dėkite į šaldymo kamerą. Taip turėsite nepamainomą ingredientą, kai sumanysite pasigaminti natūraliai saldžių ledų.

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės 4 asm.

Šiltuoju metų laiku lietuviai įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Tačiau lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteikia visai naują skonį.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką