Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 24
Jau įvertinote šį receptą

Juodos duonos kamuoliukai

Juodos duonos kamuoliukai
Recepto autorės nuotr. / Juodos duonos kamuoliukai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus.
  2. Į  puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus.
  3. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje.
  4. Nuimkite puodą nuo ugnies ir maišykite kol cukrus bus visai sausas.
  5. Pabaigoje pagardinkite riešutus cinamonu, pipirais ir aitriąja paprika.
  6. Jei naudojate ne džemą, tuomet spanguoles sumaišykite su cukrumi ir susmulkinkite iki vienalytės masės (tam tinka kokteilinė arba kažkoks smulkintuvas).
  7. Tuomet nuo duonos pašalinkite plutą, o minkštimą susmulkinkite rankų pagalba.
  8. Duonos masę padalinkite į dvi dalis. Vieną duonos masę maišykite su klevų sirupu, o kitą – su bruknių džemu.
  9. Jei jaučiate, kad masė per skysta, įdėkite džiūvėsių ir formuokite rutuliuko formos saldainius.
  10. Į spanguolių masę dėkite po migdolą, į klevų sirupo –  po  karamelizuotą graikišką riešutą.
  11. Vėliau visus rutuliukus apvoliokite baltose sezamo sėklose, kur šiek tiek įmaišykite ir juodųjų sezamo sėklų.
  12. Beliks spėlioti, kokio skonio saldainį pavyks paragauti. Saldainių laikyti negalima, nes riešutas tampa nebe traškus. Geriausia suvalgyti iš karto pagaminus!

Receptą atsiuntė Edita

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką