Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Jūrų šukutės geltonųjų paprikų padaže

Jūrų šukutės
Nidos Degutienės nuotr. / Jūrų šukutės

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Gaminti šukutes be galo paprasta, o ir užtruksite vos kelias minutes, tad pravartu viską būti pasiruošus iš anksto. Prieš gamindami šukutes nuplaukite ir kuo geriau nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Druską ir pipirus barstykite prieš pat dėdami jas į keptuvę, antraip šukutės bus pernelyg sausos. Kepkite šias jūrų gėrybes gerai įkaitintuose riebaluose, vos pusantros minutės kiekvieną pusę.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  • Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir membranas. Daržovių skutikliu plonai nulupkite odelę. Supjaustykite papriką nedideliais kubeliais.
  • Mažame puode išlydykite 1 šaukštą sviesto, sudėkite paprikas, įpilkite 1,5 šaukšto vandens, uždenkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies, kol paprikos taps labai minkštos (apie 25 min). Jei skystis išgaruos, įpilkite dar šaukštą vandens.
  • Paprikas šiek tiek atvėsinkite ir elektriniu plakikliu suplakite kartu su skysčiu, kuriame jos virė, kol gausite vientisą tyrę. Įberkite druskos, pipirų. Prieš patiekdami padažą pašildykite ir įmaišykite nedidelį gabalėlį sviesto.
  • Jūrų šukutes pagaminsite per 3 minutes, todėl darbo imkitės prieš pat patiekiant jas į stalą. Prieš pat kepant šukutes iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto ir iš abiejų pusių apkepinkite šukutes po 1,5 minutės.
  • Į pašildytas lėkštes (arba šukučių kiautus) įpilkite samtelį paprikų padažo, įdėkite po 3–4 keptas šukutes, ir patiekite iškart, pabarstę grūstais pipirais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Žydiškas obuolių pyragas

Žydiškas obuolių pyragas 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pyragas visai paprastas savo ingredientais, bet kiek kitoks gaminimo būdu. Jam obuoliai supjaustomi, apibarstomi cukrumi su cinamonu iš anksto, kad spėtų įsigerti į obuolius. Jis dažniausiai kepamas apvalioje kekso formoje, kuri gali būti ir žiedo formos. Tokia forma pyragui suteikia prašmatnumo. Į ją obuoliai sluoksniuojami paeiliui su tešla. Pyragas iškepa drėgnas, aromatingas ir labai gardus.

 

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas 4 asm.

Išbandykite kepinį, kurio receptu dalinasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

 

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis Balkanų regiono slyvų pyragas ilgai laukė eilėje, kol prisiruošiau jį kepti. O kai iškepiau, užsišaldžiau maišelį slyvų žiemai, mat speiguotą žiemos savaitgalį tikrai norėsiu, kad mano namai pakviptų slyvų pyrago aromatu. Aš net manau, jog norėsiu tokį patį kepti ir Kalėdoms! Juk kada, jei ne Kalėdų laikotarpiu, patys paklausiausi kepiniai yra tie su aguonomis.

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Prabangus tiramisu tortas

Prabangus tiramisu tortas 10 asm.

Šiuo nuostabaus torto, kuris papuoš šventinį stalą bet kokia proga, receptu dalinasi profesionalus konditeris ir TV laidos vedėjas Ali Gadžijevas. Išbandykite!

 

Itališki kepti baklažanai su parmezanu

Itališki kepti baklažanai su parmezanu 4 asm.

Išbandykite puikų itališką patiekalą, kurį siūlo būtent italų kilmės virtuvės šefas, TV laidos vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Amerikietiški skrebučiai su šonine ir kiaušiniu pusryčiams

Amerikietiški skrebučiai su šonine ir kiaušiniu pusryčiams 2 asm.

Tradiciniai amerikietiški pusryčiai dažniausiai turi 3 ingredientus – skrebutį, šoninę ir keptą kiaušinį, šalia patiekiant žymiojo klevų sirupo. Būtent sūrus šoninės skonis ir traškus sviestinis skrebutis puikiai dera su klevų sirupu ir sukuria tobulą saldaus ir sūraus skonių kombinaciją.

 

Benedikto kiaušiniai su lašiša

Benedikto kiaušiniai su lašiša 2 asm.

Manoma, kad šis klasikinis pusryčių patiekalas buvo sukurtas Niujorke dar XIX a. pabaigoje. Tačiau panašūs kiaušinių patiekalai, kurių pagrindas yra kiaušinis ant skrebučio, gyvuoja jau daugelį metų.

 

Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“

Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“ 2 asm.

Auksinis trynis, gulintis puriame kiaušinių baltymų patale – tai tobulas derinys, pasižymintis šilkiniu, sodriu skoniu bei lengva it oras tekstūra. Kiaušiniai „debesyje“ yra kepami orkaitėje ant skardos, todėl jų nesunkiai pagaminsite nemažą kiekį vienu metu.

 

Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir imbieru

Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir imbieru 4 asm.

Trinta sriuba gali būti skani verdama tiek iš šaldytuve turimų šviežių daržovių, tiek paįvairinta neįprastais ingredientais ar prieskoniais. Ši moliūgų sriba – kaip tik pastarasis variantas. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką