Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 42
Jau įvertinote šį receptą

Kakavinis pyragas su varškės įdaru

Kakavinis varškės pyragas
Vida Press nuotr. / Kakavinis varškės pyragas

Kartais norisi paprastų, klasikinių dalykų, pavyzdžiui, ne macarons sausainėlių ar aukso dulkėmis nubarstytų pyragėlių, bet naminio pyrago, kuriame tarp dviejų tamsių kakavinių sluoksnių patogiai įsitaisęs šviesus varškės įdaras. Kepkite ir mėgaukitės!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Jai skirtą sviestą ar margariną išlydykite ir supilkite į nemažą dubenį. Kol riebalai dar šiltoki, berkite kakavą, cukrų, gerai išmaišykite ir atvėsinkite. Kai mišinys bus atvėsęs, muškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius, o tada berkite į skystą mišinį. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.

3. Pagaminkite įdarą. Varškę labai kruopščiai ištrinkite dideliame dubenyje arba pertrinkite per sietelį. Kitame dubenyje iki purumo išsukite sviestą, o tada dėkite jį, kiaušinį ir paprastą ir vanilinį cukrų į pertrintą varškę ir gerai išsukite. Galiausiai suberkite krakmolą ir darsyk išmaišykite.

4. Stačiakampę ar kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

5. Iš šaldytuvo išimite tešlą ir padalykite į dvi dalis – viena tebūnie kiek didesnė. Imkite šią didesniąją dalį ir burokine tarka tarkuokite ją tiesiai į skardą. Kai sutarkuosite, švelniai palyginkite, kad gautumėte apatinį pyrago sluoksnį. Tarkuojant labai svarbu pernelyg negniaužyti tešlos rankomis, kad ji neimtų šilti ir lipti prie tarkos.

6. Ant pyrago pagrindo dėkite varškę ir išlyginkite ją iki vienodo storio sluoksnio. Ant jo tarkuokite likusią tešlą ir vėl sulyginkite paviršių.

7. Dėkite formą su pyragu į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Jei norite šiek tiek egzotikos, į varškę galite įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių ar apelsinų cukatų.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis apverstas pyragas visai be rafinuotų kvietinių miltų, vietoj jų į tešlą bėriau maistingus migdolų miltus, todėl jis yra dar ir be glitimo. Pyragas ypač gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi ir sudrėkina viršuje kepusį biskvitą.

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas 8 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, suberkite cukrų ir supilkite kiaušinio baltymą. Sudėkite margariną. Viską išmaišykite, palengva sijodami ir miltus. Miltus berkite tol, kol tešla išlieka pakankamai minkšta. 2....
Varškės pyragas su razinomis

Varškės pyragas su razinomis 8 asm.

Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!

 

Marmurinis pyragas su kakava

Marmurinis pyragas su kakava 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais. 3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maiš...
Pyragas iš lietuviškų grybų

Pyragas iš lietuviškų grybų 6 asm.

Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis, jeigu išbandysite pyrago, įdaryto grybais, receptą. Šis kepinys – puikus būdas sočiai ir skaniai pavalgyti bei nustebinti ne tik namiškius, bet ir svečius. 

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas 6 asm.

Yra daugybė būdų pasigaminti obuolių pyragą, tačiau žmonėms labiausiai patinka trijų sluoksnių trupininis obuolių pyragas, kurį dar vaikystėje dažnas išmoko kepti iš savo močiutės. Pirmą jo sluoksnį sudaro vientisa sviestinė tešla, viduryje – obuoliai, maišyti su cinamonu ir citrinos sultimis, o viršuje – traškūs sviestinės tešlos ir avižų trupiniai.

Granola su džiovintomis spanguolėmis

Granola su džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Dideliame dubenyje išmaišykite avižas, kviečių grūdų gemalus, graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles. 3. Atskirame dubenyje išmaišykite aliejų, medų ir cinamoną. 4. Sausus ingredientus užpilkite...
Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis

Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos miš...
Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais

Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais 4 asm.

1. Jogurtą sumaišykite su soda, supilkite į smulkintuvą, sudėkite trintus bananus, datules, kiaušinius, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir išplakite iki vientisos masės. 2. Mirkytus abrikosus nusausinkite, apvoliokite kukurūzų miltuose. Išplaktą masę...
Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais 6 asm.

1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. 2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską. 3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką