Dabar populiaru
15min be reklamos
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.2 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže
Nidos Degutienės nuotr. / Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate atradę, būtinai išmėginkite kotletus, kurie gaminami pusiau iš mėsos, pusiau iš daržovių. Jei kotletams pasirinksite liesą maltą vištieną arba kalakutieną, toks patiekalas tikrai galės būti priskirtas sveikuoliškų kategorijai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Patisonus sutarkuokite stambia tarka, apibarstykite 2 šaukšteliais rupios druskos ir palikite apie 10-15 minučių, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Tada tarkius kuo stipriau nuspauskite, kad kuo daugiau skysčio pasišalintų.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su patisonais, susmulkintu česnaku, džiūvėsiais, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais (druskos turėtų pakakti nuo patisonų) ir 1/2 šaukštelio raudonėlių, viską gerai išmaišykite.

3. Didelėje gilioje keptuvėje (arba puode) įkaitinkite aliejų. Į gilesnę lėkštelę įberkite džiūvėsių apvoliojimui. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus, iš visų pusių apvoliokite juos džiūvėsiuose, ir apkepkite iš visų pusių keptuvėje, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

4. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kotletukai, įdėkite šaukštą sviesto, ir suberkite svogūnus. Apkepinkite juos trumpai, tada supilkite vyną (arba sultinį, arba vandenį) ir, pagramdant keptuvės dugną, pakepinkite, kol alkoholis išgaruos (o sultinio sumažės). Suberkite supjaustytus pomidorus, įdėkite koncentratą, supilkite vursterio padažą, suberkite prieskonius – pipirus, čili pipirus, likusus raudonėlius, galite įberti žiupsnelį cukraus, ir virkite padažą kaskart pamaišant atviroje keptuvėje apie 5 minutes, kol sutirštės.

 

5. Tada sudėkite atgal į padažą apkepintus kotletukus ir toliau troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 minutes.

6. Prieš patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis, bazilikais. Valgykite su virtomis bulvėmis arba ryžiais, o gal kitomis mėgstamomis kruopomis ar riekele šviežio prancūziško batono.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką