Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Maltinukai su keptomis daržovėmis
Vida Press nuotr. / Maltinukai su keptomis daržovėmis

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos – tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi – jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.

5. Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje – tai užtruks dar apie 15-18 min.

6. Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Suvožtiniai su obuoliais

Suvožtiniai su obuoliais 4 asm.

Puiki alternatyva mėsos kepsneliams, kuriuos naudojame gamindami suvožtinius, žymiai lengvesnis ir sveikesnis pasirinkimas.

Veganiškas užkandis su obuoliais

Veganiškas užkandis su obuoliais 4 asm.

Šie skanumynai primins obuolių pyrago skonį, tačiau jų sudėtyje nėra gliuteno.

Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys

Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys 2 asm.

Sotus, tačiau neapsunkinantis, greitai pagaminamas troškinys, kurį nuostabiai pagardina prieskoniai.

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika 4 asm.

Strelkabelka.lt: Jei mėgstate dūmo kvapą, šitas variantas gali pasirodyti visai vertas jūsų dėmesio. Juk rūkyta paprika yra oi, kaip gerai. Svarbu jos nepadauginti, priešingu atveju užgoš viską. Aišku, prie tradicinių blynų ar vaflių džemas netiks, bet puikiai tiks prie naminių mėsainių su jautiena ar kalakutiena, prie kiaušinių – skystų arscrambled, prie sūrio – ypač čederio. Ir, aišku, prie karštų sūrio sumuštinių.

Skrebučiai su voveraitėmis ir mocarela

Skrebučiai su voveraitėmis ir mocarela 4 asm.

Miško žvėrys: Puikus, originalus užkandis, jei turite bent porą saujų šviežių voveraičių.

Indonezijoje populiarus padažas sambal

Indonezijoje populiarus padažas sambal 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Padažas sambal – neatsiejama Indonezijos kulinarinio peizažo dalis. Šiame salyne jo yra daugiau nei 300 receptų. Pagrindinė padažo dalis yra aitrieji čili pipirai ir Indonezijoje jį rasi ant bet kurio stalo – kaip pas mus druską ar juoduosius pipirus. Sambal taip pat mėgstamas Malaizijoje, Šri Lankoje, Brunėjuje ir Singapūre. Kaip buvusios kolonijos paveldas šis aštrumynas žinomas ir Nyderlanduose.

Ledai iš vieno ingrediento „nicecream“

Ledai iš vieno ingrediento „nicecream“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): „Nicecream“ [naiskrym] – kai pirmą kartą išgirdau šį pavadinimą, nė mintis nebūtų šovusi, kad kalbama apie sveikuoliškus ledus, pagaminamus iš vieno vienintelio ingrediento, nenaudojant jokių ledams gaminti reikalingų įrengimų, nepridedant cukraus, nepripilant grietinėlės, nenaudojant kiaušinių, laktozės ir nieko kitko, ko dar kartais pridedama gaminant ledus. Vienintelis šių ledų ingredientas – bananai.

Saulėgrąžų batonėliai

Saulėgrąžų batonėliai 6 asm.

Jei susidomėjote sveikesniais desertais, išbandykite vieną iš tokių, turintį daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdorotą, be pridėtinio cukraus ir riebalų.

Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis

Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis 6 asm.

Keksiukai – itin populiarus desertas, mėgstamas daugelio. Jei jau išbandėte daugybę receptų, metas mažiesiems kepinukams su cukinijomis ir citrusais. Puikūs ir vieni, ir pagardinti trupučiu džemo. Skanus būdas naikinti cukinijas (net gerokai peraugusias), kurių šiuo metu vis dar gausu.

Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre

Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre 2 asm.

FeedMySister.com: Paprastas, bet pasakiško skonio patiekalas – naminis ir jaukus. Bulvių ir grybų derinys žinomas visiems lietuviams, o subtilumo jam suteikia rozmarinas, moliūgas ir parmezanas. Grybų karalius baravykas yra pilnas skonio, todėl labai svarbu jo neužgožti ir leisti pilnai atsiskleisti.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką