Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdami su druska (geriausia – jūros).

Gaminimas:

  1. Mėsą įpjaukite, šiek tiek pamuškite, kad ji būtų gana plona ir būtų lengva susukti.
  2. Prieskonius sumaišykite su aliejumi ir jais įtrinkite mėsą.
  3. Palikite bent valandai marinuotis.
  4. Vaisius ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir maskarpone, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Gauta mase įdarykite mėsą, susukite ir apsukite virvele, kad kepant neišsiskleistų.
  6. Mėsą kepkite ~1 valandą, 200 laipsnių orkaitėje.
  7. Mangą supjaustykite, apkepkite su cukrumi, tada įdėkite medaus, jam išsilydžius sudėkite vyšnias ir gerai įkaitinus supilkite brendį.
  8. Viską pavirkite porą minučių ir sutrinkite trintuvu.
  9. Apelsinų sultis sumaišykite su krakmolu ir atsargiai, nuolat maišydami supilkite į padažą, viską pavirkite dar porą minučių.
  10. Padažas, pagal skonį, pagardinamas druska ir šviežiai maltais pipirais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša 4 asm.

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Mėsos pyragas iš Australijos

Mėsos pyragas iš Australijos 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Geriausia, kai pyragą pasigamini pats. Jokios egzotikos, daug galimybių improvizuoti ir puikus pasirinkimas, jei neturite daug laiko ruoštis, o laukiate svečių. Pyragą galite kepti vientisą kepimo formoje arba gaminkite pyragėlius. Gero apetito!

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis 6 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pavasaris jau pasibeldė į langus, tad galima atidaryti ir tartų sezoną. Išbandykite šį receptą vakarienei, savaitgalio pietums ar net šventės, vakarėlio proga!

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais 4 asm.

Renata Ničajienė (Sezoninevirtuve.lt): Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti!

Trapios tešlos pyragas su kopūstais

Trapios tešlos pyragas su kopūstais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai – svogūnas, paprika ir kopūstas. Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla. Mano šį kartą yra su taukais.

Vietnamietiška fo sriuba

Vietnamietiška fo sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Įvairiuose pasaulio virtuvių sąrašuose fo sriuba patenka į pirmus dešimtukus. Jos gerą skonį labiausiai lemia du dalykai – ypatingas stiprus nuoviras ir žuvies padažas (fish sauce). Dabar šio padažo nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje Lietuvos parduotuvėje. Skonis jo – keistas ir iš pirmo žvilgsnio net nelabai patiks. Nors teisingiau būtų sakyti – iš pirmo kvapo. Jis gaminamas ilgai fermentuojant žuvį ir Vietname jo rasi ant bet kurio valgomojo stalo.

Kepinti migdolai su druska ir paprika

Kepinti migdolai su druska ir paprika 2 asm.

Pikantiški sūrstelėję kepinti migdolai gali tapti puikiu užkandžiu, kai nesinori nieko saldaus. 

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu 2 asm.

Šiame recepte visas derinys tobulai skanus – migdolai, apskrudusios sezamų sėklos ir medus. 

Kepinti migdolai su cinamonu

Kepinti migdolai su cinamonu 2 asm.

Kepinkite neskaldytus ir nenuluptus migdolus, idealu, jei jie nebus labai skirtingo dydžio – tai leis tolygiai juos paskrudinti.

Desertinė bananų duona su spelta kvietiniais miltais

Desertinė bananų duona su spelta kvietiniais miltais 6 asm.

Bananų duonos receptų egzistuoja daugybė, tačiau šis išskirtinis tuo, kad recepte naudojami kvietiniai speltos miltai. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką