Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Kalėdinės spurgos

Kalėdinės spurgos
„DANSUKKER“ nuotr. / Kalėdinės spurgos

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi.
  2. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį.
  3. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
  4. Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite.
  5. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės.
  6. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes.
  7. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.

3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI:

Cinamonas ir cukrus 45 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu 50 g tirpinto sviesto Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.

Glajus ir smulkintos pipirmėtės 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių 1–2 arbatiniai šaukšteliai vandens 70 g smulkintų pipirmėčių Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.

Imbierinis glajus 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių 1 valgomasis šaukštas vandens 2 arbatiniai šaukšteliai imbierinių meduolių prieskonių Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais. Tepkite ant spurgų.  

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Kepti vištos sparneliai su čiobreliais

Kepti vištos sparneliai su čiobreliais 4 asm.

Strelkabelka.lt:Tai receptas, kuris priklauso kategorijai „labai lengva“, todėl net nėra, apie ką daug rašyti, pagal jį reikia gaminti ir valgyti. 

Aromatingas braškių-mangų desertas

Aromatingas braškių-mangų desertas 4 asm.

Šiame deserte uogas ir vaisiaus gabalėlius puikiai suvienija ir papildomo aromato suteikia apelsinų sultys. Išbandykite!

Sentimentus keliantys roksai

Sentimentus keliantys roksai 6 asm.

Kodėl gi sentimentus keliančių roksų neišsikepus namie? Naminiai jie gali būti žymiai skanesni – ne tokie kieti, trapesni, pagardinti nebūtinai tik razinomis.

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis 6 asm.

Pusryčiams galima valgyti net tortą, kodėl gi ne? Ypač, kai tai namuose ruoštas blynų tortas. Idealu, jei šis šaldytuve pastovėtų per naktį, tačiau galite valgyti ir greičiau. 

Varškėčiai be miltų

Varškėčiai be miltų 2 asm.

Skamba neįtikėtinai, tačiau tiesa – varškėčius galima iškepti ir be miltų. Išbandykite savaitgalio pusryčiams, galbūt tai taps tikru atradimu. 

Daržovių blynai su traškia šonine

Daržovių blynai su traškia šonine 4 asm.

Lengvesni ir gaivesni, nei bulviniai, šie blynai puikiai dera su iki traškumo pakepinta šonine. Karališkiems pusryčiams!

Kiaušinienės keksiukai

Kiaušinienės keksiukai 4 asm.

Skanus, paprastas, tačiau kartu ir originalus patiekalas savaitgalio pusryčiams, artimieji tikrai nustebs ir nudžiugs!

Lašiša su daržovėmis

Lašiša su daržovėmis 4 asm.

Žuvies patiekalas be jokių apsunkinančių priedų ir padažų – grynas ir tikras skonis. 

Kuskusas su krevetėmis

Kuskusas su krevetėmis 4 asm.

Sotus, tačiau lengvas patiekalas, puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei.

Avinžirnių ir burokėlių salotos

Avinžirnių ir burokėlių salotos 4 asm.

Avinžirnių ir burokėlių salotos labai greitai paruošiamos, sočios ir skanios, bet mažai koloringos. Burokėliuose daug kalio, vitaminų, todėl valgyti jas ypač sveika.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką