Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.6 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Kalėdiniai elniukai

Kalėdiniai elniukai
Shutterstock nuotr. / Kalėdiniai elniukai

Šie nuotaikingi ir gardūs keksiukai gali papuošti jūsų kalėdinių vaišių stalą arba tapti miela dovanėle.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Puode užkaitinkite šiek tiek vandens. Į mažesnį puodą ar metalinį dubenėlį sudėkite sviestą ir įstatykite jį į didesnįjį puodą su karštu vandeniu.
  2. Pamažu maišydami lydykite sviestą ir įmaišykite 100 g trupinto šokolado. Vandens vonelėje jį tirpdykite tol, kol taps vientisa mase. Palikite šiek tiek atvėsti.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  4. Įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą ir maišykite tešlą, kol taps vientisa.
  5. Tada įmaišykite išlydytą šokolado ir sviesto masę.
  6. Paruoškite 12 nedidelių dailių popierinių keksiukų formelių ir sukrėskite į jas tešlą.
  7. Kepkite 180–200 ºC temperatūros orkaitėje apie 20–25 min.
  8. Drauge su keksiukais (arba atskirai) iškepkite ir ovalių imbierinių ar kitokių mėgstamų sausainukų. Imbierinės tešlos receptą galite pasižiūrėti ČIA .
  9. Vandens vonelėje išlydykite apie 30 g šokolado. Tepkite jį ant keksiukų ir „priklijuokite“ elniuko „veiduko“ detales, riestaininius ragučius. Atsargiai pastatykite vėsiai, kad šokoladas sustingtų ir visos detalės gerai priliptų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Pienių medus

Pienių medus 4 asm.

Saldžiu, tąsiu, kvapniu produktu gardinama arbata, skrebučiai, blynai. Jei nė sykio nevirėte šio skanėsto, siūlome jums klasikinį receptą. 

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu 4 asm.

Traškios, pagardintos sūriu ir česnaku šios lazdelės gali tapti puikiu užkandžiu, kuris dar ir puikiai atrodo patiektas ant stalo. Išbandykite!

Trapūs šachmatiniai sausainiai

Trapūs šachmatiniai sausainiai 8 asm.

Veikti su šiais sausainiai tikrai yra ką: tešla trapi, tad svarbu ją kočiojant neužsižaisti, o ir suformuoti tas mažytes šachmatų lentas kiek užtrunka. Bet rezultatas atperka pastangas, neišsigąskite ir išbandykite!

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas 4 asm.

Dangira Šimašiutė (knyga „Prancūzijos virtuvė“): Ridikų gumbus atskyrus nuo lapų, jie nesuminkštės. Ir šiaip tai galioja visoms gumbinėms daržovėms – morkoms, burokėliams, ropėms: lapus geriau pašalinti dar prieš dedant tokias daržoves į šaldytuvą. Tik man niekaip nekyla ranka tuos lapus mesti lauk. Tad aš iš jų verdu sriubą arba darau pesto padažą, šiandien – būtent iš ridikų lapų.

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis 1 asm.

Fillthelife.com: Tirštas braškių ir naujai atrastų rabarbarų kokteilis, paskanintas mėgstamais priedais, gali tapti puikiu dienos startu. 

Mango ir rabarbarų kokteilis

Mango ir rabarbarų kokteilis 1 asm.

Fillthelife.com: Ar pamenat tokį augalą, kaip rabarbaras? Mieste gyvenantiems gal tai egzotika, o kaime ar mažesniame miestelyje augusiems – vaikystės desertas, kurį išsiraudavai, pamirkydavai į cukrų ir grauždavai kaip didžiausią skanumyną. Kviečiu prisiminti šį augalą, kuris dabar lenda daržų pakampėse ar karaliauja ant turgaus prekystalių, ir panaudoti ne tik pyraguose ar keksiukuose, bet ir trintuose pusryčių kokteiliuose, kuriems jis suteikia gaivumo.

Alaus kišas

Alaus kišas 8 asm.

Strelkabelka.lt: Alus maiste yra labai gerai. Dažnai jį naudoju, ypač vietoj sultinio. Man patinka tas kartokas prieskonis, kurį suteikia alus, ir kiekvieną kartą gaunamas šiek tiek skirtingas skonis dėl naudojamų skirtingų alaus rūšių. Pati šį kartą naudojau tamsų alų, nes jau kuris laikas jis man yra „ant bangos“. Jei nedėsite šoninės, tai kišas bus vegetariškas. Taip pat galima keisti ir daržoves. Tik svarbu jas gerai iškepti, kad vėliau kepant nepaleistų vandens ir pagrindas netaptų šlapias.

Auksinis pienas su ciberžole

Auksinis pienas su ciberžole 1 asm.

Ajurvedinis gėrimas, kuriame gausu antioksidantų ir kurį galima pamažu gurkšnoti visą dieną. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Ajurvedinė detoksikuojanti arbata

Ajurvedinė detoksikuojanti arbata 2 asm.

Ši paprastai paruošiama arbata puikiai tinka, kai norisi suaktyvinti medžiagų apykaitą ir virškinimo sistemą. Nedideliais kiekiais gurkšnokite šio gėrimo kad ir visą dieną.

Kaspinėliai su šviežios lašišos ir degtinės padažu

Kaspinėliai su šviežios lašišos ir degtinės padažu 4 asm.

Jurga Jurkevičienė: Šiame patiekale degtinės beveik nepajusite. Jos vaidmuo – specifinis: nugesinti prigimtinį lašišos riebumą, kuris, jungdamasis su grietinėle, gali būti perteklinis. Degtinė idealiai nusausina žuvį, ji tampa panaši į tuną... Aitri gražgarstė dar labiau gaivina šį patiekalą. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką